Срце шампиона – против брига и пожара: Драшковић и Миличић „боксују“ за нови дом Небригића

Вријеме читања 2 минута

Колико год Драшковић и Миличић били велики у рингу или на терену, неупоредиво су већи – у ЖИВОТУ

Миличић и Драшковић уочи сјутрашњег меча у Никшићу

Легендарни никшићки боксерски шампион, Ратко Драшковић, поново је задивио домаћу јавност.

И поново, у фокусу није племенита вјештина којој је Драшковић посветио читав свој живот – већ Ратково велико, племенито срце. Веће и од Требјесе.

Наиме, узор многих Никшићана одлучио је да његов посљедњи улазак у ринг има хуманитарни карактер, те да цјелокупан приход буде искоришћен за изградњу куће петочланој породици Небригић, која је у недавном пожару остала без крова над главом.  

А, његов „супарник“ биће прослављени српски кошаркашки ас – Дарко Миличић, својевремено други „пик“ на НБА драфту и освајач „прстена“ са Детроит Пистонсима, који се након окончања кошаркашке каријере посветио, између осталог, и борилачким вјештинама.

Колико год Драшковић и Миличић били велики у рингу или на терену, неупоредиво су већи – у ЖИВОТУ.

Подсјетимо, у децембру прошле године Драшковић је донирао бубрег дотад непознатој суграђанки, четрдесетједногодишњој Радмили Раичевић. Учествовао је 2017. године, заједно са сином Бошком, и у боксерској ревији “Посљедњи ударац за Софију”, а новац од улазница уплаћен је за лијечење 4-огодишње Софије Шушић, као и у многим другим акцијама хуманитарног карактера.

И Миличић је више пута показао да је шампион у хуманости. Организовао је више акција и много новца опредијелио како би помогао другима. „Жртве“ Дарковог човјекољубља су и његови шампионски „прстен“ и „појас“ освојени са Детроитом 2004-те године, а прикупљен новац уплаћен је дјеци која пате од Батенове болести – неуролошког поремећаја који постепено изазива сљепило, али доводи и до трагичног исхода.

Никшићани ће, дакле, на дан Светог Василија Острошког имати прилику да, за свега три евра, гледају у рингу „борбу“ два српска горостаса.

Позивамо их да аплаузима поздраве Драшковића и Миличића, те да куповином улазница помогну Небригићима да пребрину највећу бригу и саграде дом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest