SRPSKA POLICIJA SPRIJEČILA DVIJE LIKVIDACIJE Organizacija jednog ubistva po nalogu Zvicera i Džonija bila pri kraju

Foto: Jutjub printskrin/MUP Republike Srbije

Akcijom MUP-a Srbije i Bezbjednosno informativne agencije (BIA) i Europola, kojom je koordinisalo Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK), spriječene su najmanje dvije likvidacije, saznaju „Novosti“.

Po nalogu Radoja Zvicera i Nikole Vuševića Džonija pripremani su zločini, koji su trebali da budu počinjeni na teritoriji Crne Gore i Srbije. Samo zahvaljujući pravovremenim informacijama, dvijema metama su sačuvane glave. Za jednu od njih organizacija ubistva je bila pri kraju.

Pripadnici srpske Žandarmerije i Uprave kriminalističke policije (UKP) lisice su stavili i pripadnicima dvije organizvoane kriminalne grupe, od kojih je jedna pripremala zločine po nalogu vođa „kavačkog klana“. Iza rešetaka su se našli Predrag P. (27), Danilo T. (29), Dejan R. (27), Bogdan D. (29), Aleksandra Č. (29) i Ognjen D.

Najveći broj onih koji su osumnjičeni za teška krivična djela u jučerašnjoj akciji uhapšeni su na teritoriji Beograda i Kraljeva. Neki od njih pripadaju navijačima Partizana i poznati su policiji po brojnim krivičnim djelima. Tako je, recimo, Dejan R. ranije bio hapšen zbog ubistva navijača Rada, ali je pravosnažno oslobođen zbog nedostatka dokaza.

Kod uhapšenih je pronađena jedna automatska puška, šest bombi, 12 pištolja, GPS ometač signala. Oni će sa krivičnom prijavom biti privedeni u TOK na saslušanje. Pored ostalog, terete se i za udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Paralelno sa ovom akcijom, izveden je i regionalni udar na kriminal u kojem se iza rešetaka našlo još 65 ljudi. Pretreseno je više od 80 prostorija, stanova i kuća. Pronađena je droga, oružje, ali i velika količina novca – oko 155.000 eura, 16.500 franaka, dva i po miliona dinara… U zaplijenjenim sefovima, osim para otkriveno je i osam kilograma zlata u polugama, dukatima i pločicama. Privremeno je oduzeto više od 30 luksuznih automobila, isto toliko skupocjenih ručnih satova.

Novembra prošle godine MUP Srbije i TOK započeli su sa hapšenjem i procesuiranjem ljudi, osumnjičenih da su pripadnici takozvane „vračarske ekipe“, koju predvodi Nikola Vušović. Kako se sumnja, po nalogu vođa „kavačkog klana“, prije svih Radoja Zvicera, oni su organizovali i izvršili nekoliko likvidacija u regionu. Tada je saopšteno da „vračarce“ pored Vušovića, predvodi i Uroš Piperski. Prvi je u bjekstvu, dok ovaj drugi izdržava kaznu zatvora u Portugalu.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest