ŠTA JE SPAJIĆEV ADUT IZ RUKAVA Pavićević: Brza rekonstrukcija Vlade i uvođenje političkih autoriteta iz DNP-a i NSD-a

facebook

Predsjednik države Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad, a politikolog Vladimir Pavićević je, gostujući u večerašnjem Info plusu na Adria televiziji, kazao da se to može smatrati vrstom političkog udara Milatovića na Milojka Spajića i da se tiče gole borbe za političku moć.

“Kako se razvijao proces koji je doveo do ovoga? – Tako što je Milatović vremenom u PES-u ostao bez uporišta takvih da bi mogao da odlučuje kako on smatra da je najbolje i kada je vidio da ih nema, a istovremeno je predsjednik Crne Gore, mjesecima je unazad i sam učestvovao u konsultacijama kako da se dođe do formiranje nove političke formacije, u kojoj bi suštinski on sigurno, a možda i u formalnom smislu, bio najnažniji politički autoritet”, rekao je Pavićević i dodao je da je Milatović odlukom da istupi sa svih tih funkcija i da se distancira od Spajića dao signal da se proces formiranja političke opcije pod njegovim pokroviteljstvom približava samom finalu.

Komentarišući to što je iz Pokreta Evropa sad isključen ministar pravde Andrej Milović, ukazao je da on za kratko vrijeme imao veliki broj međunarodnih posjeta, putovanja…

“Sad mi vidimo da se radi o tome da je Milović tom međunarodnom komunikacijom pokušavao da sakrije odsustvo podrške naših ključnih međunarodnih partnera za ono što su bile njegove opaske prema pojedinim ljudima iz tima u Crnoj Gori, koji vodi najposvećeniju borbu protiv mafije. To što je sklonjen iz PES-a i što će, ogromne su šanse, biti sklonjen iz Vlade, koliko ja mogu da procijenim, to se tiče snažnog uticaja dijela naših međunarodnih partnera na Spajića i druge članove vlade da je nedopustivo da jedan član vlade vodi kampanju protiv dijela tima koji vodi borbu protiv mafije i koji ima izuzetnu saradnju sa njima”, rekao je Pavićević, ocjenjujući da Milović plaća cijenu za sopstveno političko djelovanje.

Kada je riječ o potencijalnom osnivanju nove stranke, čiju bi okosnicu činili bivši funkcioneri Socijalističke narodne partije i PES-a, smatra da bi bilo zanimljivo vidjeti koji će biti njen naziv, sistem ideja, vrijednosti koje će da zagovaraju…

“Ta stranka će vjerovatno biti usmjerena ka širenju saveza koji će biti veoma kritički nastrojen prema Spajiću. Možda najveće koristi od toga bi mogao da ima onaj ko je najsnažniji kritičar svega što radi Spajić, a to je Dritan Abazović“, navodi Pavićević.

Na pitanje da li je Crna Gora bliža vanrednim izborima ili će doći do ubrzane rekonstrukcije Vlade, odgovara da interes Crne Gore nije da se ide na vanredne izbore, te da joj prija stabilizacija.

“Spajić ima adut koji može da izvuče iz rukava, a to je da inicira što je moguće bržu rekonstrukciju Vlade, koja bi podrazumijevala da u nju uvede političke autoritete iz Kneževićeve DNP i Mandićeve NSD i time saopštio politički odogovor na ove udare koji idu ka njegovoj vladi”, poručuje Pavićević.

(Adria.tv)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest