SVE O ŠVERCU 4,3 TONE KOKAINA: Optuženi Milović, Zvicer, Lazović, Knežević…

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici danas predalo optužnicu protiv 21 osobe, a među kojima su i Ljubo Milović, Radoje Zvicer, Petar Lazović, Dejan Knežević, zbog neovlašćene proizvodnje droga, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja, saopštio je portparol Specijalnog državnog tužilaštva i državni tužilac Vukas Radonjić.

Među optuženima je i Vladimir Bajčetić, koji je uhapšen prije nekoliko mjeseci, kao i bivši policajac Ivan Stamatović i Nebojša Bugarin.

Knežević je bivši pomoćnik direktora Uprave policije, koji je uhapšen je zbog odavanja tajnih podataka.

Optuženi su i Božidar Jabučanin, predsjednik Opštine Budva Milo Božović, nekadašnji policajac Mileta Ojdanić…

Optužen je i Dražen Milović, koji je nedavno uhapšen u Rusiji i u toku je postupak ekstradicije.

“Optužnica je predata protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj.M, M.O, I.S, N.B, P.L, M.P, B.J, M.M, A.K, V.B, G.S, D.M, F.Z, I.N, T.A, M.N, D.K, M.B, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M, M.O, I.S, N.B, P.L, M.P, B.J, M.M, A.K, V.B, M.N, R.Z, D.M, F.Z, M.B. i I.M, za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga – oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj.M, I.S, M.O, B.J. i M.N, za krivična djela pranje novca – oko sedam miliona eura, protiv M.M, A.K. i Lj.M, za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike”, navodi se u saopštenju iz tužilaštva.

Predloženo da se okrivljenima M.O, M.P, V.B, T.A, D.K, M.B. i I.M, produži pritvor, a da se okrivljenima Ljubu Miloviću, Zviceru, M.N, I.S, A.K, I.N, N.B, B.J, M.M, D.M. i F.Z, koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest