Термоелектрана Пљевља испала из система

Фото: Wikipedia

Термоелектрана (ТЕ) Пљевља синоћ је због пуцања екранских цијеви у котлу испала из система, незванично је потврђено „Дану”.

Оваква ситуација се не дешава први пут, али ће проблем представљати то што Термоелектрана неће радити пар дана, услед енергетске кризе и све скупље струје на тржишту.

Грађане Пљевља синоћ је пробудио чудан звук из Термоелектране, али како нам је речено, то се дешавау вијек када се она искључује, или укључује на систем.

ТЕ Пљевља представља један од виталних објеката енергетског сектора Црне Горе. Прије само неколико дана, приликом прославе 70 година постојања Рудника угља, руководство Електропривреде је истакло да је ТЕ у љетњем периоду произвела 70 одсто електричне енергије за потребе грађана и привреде.

Према доступним подацима, Термоелектрана Пљевља на дневном нивоу прооизведе струје у вриједности од око 550.000 еура струје, а за те потребе дневно сагори око 6.000 тона угља, док на годишњем нивоу тај податак износи 1,7 милиона тона угља, 3.500 тона мазута и 660 тона дугих хемикалија. Са радом је почела 1982. године, а од 2016. године се помиње и изградња другог, као иреконструкција постојећег блока.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest