„ЗА НАШУ БУДУЋНОСТ“ Борба за равноправан статус православног становништва у општини Плав приоритет

Борба за равноправан статус православног становништва у општини Плав, а које је деценијама дискриминисано и искључивано из друштвених процеса због националне, вјерске и политичке припадности један је од основних циљева ове коалиције.

 Положај православног становништва је више него забрињавајући ако се има у виду заступљеност како у органима локалне самоуправе тако и у државним институцијама на подручју општине Плав. Таква политика је бескрупулозно спровођена деценијама а што је за послједицу имало исељавање становништва које је у потрази за егзистенцијом било принуђено да напушта своја породична огњишта.

Стварање бољих услова за живот и рад грађана, заустављање миграција, првенствено млађег становништва из општине Плав, отварање нових радних мјеста, посебно у реалном сектору, искоришћавање пољопривредних, туристичких, привредних и осталих потенцијала наше општине.

Зато се на одборничкој листи „ ЗА НАШУ БУДУЋНОСТ“ налази велики број младих интелектуалаца који су спремни да се ухвате у коштац са поменутим проблемима и активно се укључе у друштвено политички живот општине Плав. Изградња и његовање добрих међунационалних односа заснованих на принципу међусобног уважавања и свих наших посебности је политика чистих рачуна, јер ко своје не поштује не може поштовати ни туђе, јасно је опредење ове коалиције. Како незванично сазнајемо одборничку листи коалиције „ ЗА НАШУ БУДУЋНОСТ“ предводиће посланик Демократског Фронта Милун Зоговић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest