ТО Котор: У Котору пет крузера, пристигло око 8.000 туриста

У јеку крузинг сезоне, у Котору је јуче пристигло пет крузера са око 8.000 туриста заједно са посадом. Туристи свих језика и нација ови дана могу се видјети у Котору. Када су посриједи гости који бораве у овом граду број је за неких петнаестак процената мањи од рекордне 2019., а двадесет процената више у односу на јун 2021 године, казао је директор Туристичке организације Котор, Јован Ристић.

Фото: Mediabiro

“Радује нас што бројке расту када је у питању излетничнки туризам, и ми смо негдје на наких 50 процената у односу на рекордну 2019 годину. Данас је у Котору пет крузера, са 8.000 гостију заједно са посадом. Прошле године смо имали у јуну мјесецу само четири упловљавања, а ове године смо већ у мају имали 54 крузера, односно 66 у јуну мјесецу”, казао је он.

Ристић је нагласио да поменуте бројке неизоставно прати наплата боравишне таксе.

“Ту смо на неких 20 процената више у односу на прошлу годину. Бројке су добре, излетничка такса расте и сви остали приходи прате, на општо задовољство, и квалитет и посјету”, нагласио је он
Додао је да су гости задовољни понудом града Котора. Притужбе које су пристизале у протеклим годинама су углавном, како је рекао, везане за буку и непрописно одлагање отпада.

“Међутим, у посљедње вријеме ситуација се знатно побољшала, тако да све мање имамо притужби и за ове двије ствари”, рекао је директор ТО Котора.

Фото: Mediabiro

Коментаришући манифестације које су опотпуниле овогодишњу туристичку понуду, Ристић наглашава да је, поред КоторАрта који је тренутно актуелан, јако значајно ништа мање занимљиво Позориште за дјецу.

“Програм је свакодневан до 12 – ог јула. Представе су посјећење, и њихов квалитет је на оном нивоу на који смо били и навикли у претходним годинама”, закључио је он.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest