„TO MI JE BILA NAJJEZIVIJA SMRT“ Isplivali stravični detalji o ubistvu Ljepoje: „Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo…“

Jutjub/Tiktok

Pink Panter Milan Ljepoja zvjerski je ubijen 9. decembra pre 3 godine kada su ga, kako se sumnja, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prvo namamili, zatim mučili, a potom ga isjekli na komade i samljeli.

Ispostavilo se da je Ljepoja namamljen i ubijen u glavnom u kući strave u Ritopeku.

Kako je namamljen i na koji način je ubijen Ljepoja ispričao je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu svjedok-okrivljeni Srđan Lalić. On je između ostalog naveo i da se Ljepoja sam otkrio Marku Miljkoviću koji mu je sa lažnog Skaj naloga tražio ličnu kartu kako bi mu dao blindiran automobil.

– Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s raznim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem zvanim Votka, koji je na Skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovjek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije – rekao je Lalić, pa pomenuo Ljepoju:

– Miljković se odmah spojio s tim nalogom, pokušao je da mu razotkrije identitet, obećao je da će mu dati blindirani automobil, rekao mu je da treba da se čuva, pitao ga kako se čuva. Ljepoja mu je povjerovao, poslao je Miljkoviću fotografiju lične karte za ovlašćenje za blindu i tako je Miljković otkrio njegov identitet.

Lalić koji je naveo i da je Ljepoja odustao od planiranja pljački i počeo da organizuje likvidacije jer mu je to bilo isplativije.

– Postavili smo ga u metalnu stolicu u skrivenoj prostoriji, počelo je ispitivanje, dao je brzo šifru od Skaja, Veljko i Marko su otišli gore da provjere telefon. Pokazivali su Ljepoji slike, imao je sliku Zvicerovog kuma, priznao je svoju ulogu u pokušaju ubistva u Ukrajini, objasnio je to finansijskim motivom, da više nema finansija od pljački, a da je planiranje likvidacija slično kao planiranje pljački – rekao je Srđan Lalić, a zatim dodao da im je Ljepoja dao dosta informacija o likvidacijama koje su planirali.

Ljepoja je, navodno, bio i posljednja žrtva ovog klana pre nego što du uhapšeni, a ubili su ga tako što su ga prvo gušili kesom, a potom su mu stezali vrat žicom. O tome je svjedočio, takođe, Bojan Hrvatin svedok-saradnik koji je nakon hapšenje u julu prošle godine ispričao svoja saznanja o klanu.

Kako je ispričao, on, Belivuk, Srđan Lalić i Nebojša Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata su ga udavili.

– Na kraju mu je Belivuk nožem presjekao vrat – naveo je Hrvatin koji je rekao i da mu je to bila najjezivija smrt.

Zvicerov nalog

Prema saznanjima Specijalnog državnog tužilaštva u Crnoj Gori, odbjegli vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, za ovo ubistvo častio je šestoricu pripadnika klana Veljka Belivuka sa 210.000 evra.

Zvicer je, kako se navodi, dao nalog da se on likvidira jer ga je smatrao učesnikom u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini.

– Uhvatili smo živog krvnika – obaveštavaju navodno pripadnici Belivukovog klana vođu kavčana, nakon što su na prevaru zarobili Ljepoju.

Iz optužnice proizilazi i da novac za ubistvo Ljepoje od Zvicera nisu uzeli Belivuk i Miljković. Ključni dokaz su, kako se navodi, poruke koje su razmjenjivali preko skaja.

– „Aj da uradimo bar njega do Nove, da zacementiramo rezultat“, „Nadam se da smo ti uljepšali dan, gledaj mu kontakte, da l znaš nekog… Kune se pacov da nema veze sa Ukrajinom’“ – neke su od poruka koje su razmjenjivali sa Zvicerom.

– Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo – navodi se u drugoj poruci. Pripadnici kriminalne grupe iz Beograda, vođu klana obavještavali su o svakom koraku.

– Kume, je li pošao Zvonce… hahaha… Znači, zarobiše ga braća, zna onaj dosta da kaže, srećna mu lopata, ka’ što će bit’ mnogima što zaslužuju… Zvonceta odmah zovite kume, radimo ga pod hitno, ali ako opalimo Zvonceta, mnogo će se patiti Pacov – odgovaraju na poruke iz Crne Gore.

Kurir

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest