У Беранској болници хоспитализован пацијент са корона вирусом

Први случај  корона вируса регистрован је данас код шездесет осмогодишњег мушкарца из Андријевице , потврђено је порталу Поглед из  беранске Опште болнице, у којој је обољели синоћ хоспитован . Како незванично сазнајемо заражени тренутно нема тежу клиничку слику.

Подсјећамо да је на корона вирус  данас тестирано девет особа из Берана и градова у окружењу и да је само код мушкарца из Андријевице налаз био позитиван

Данас је одржна и 4. сједница Општинског тима за заштиту и спашавање на којој је  предсједник општине и предсједник овог тијела Драгослав Шћекић упознао чланове тима са новим мјерама и предузимањем активности на нивоу наше општине с циљем сузбијања ширења новог корона вируса.

„У складу са препорукама НКТ, посебно је важно да старе особе и хронични болесници не напуштају своје куће, односно да се максимално суздрже и без велике потребе  не излажу ризику изласка и непотребним и ризичним социјалним  контактима“, апеловао је предсједник Шћекић на грађане Берана.

Предсједник је нагласио да се грађани Берана морају  придржавати  препорука о потреби самоизолације због опасности преношења заразе новог корона вируса и ситуације на нивоу државе која из дана у дан постаје све озбиљнија.

Службеници Центра безбједности Беране упознали су Општински тим са новим мјерама забране међуградског превоза, а грађанима који због послова путују између сусједних градова дали упуство да код себе морају имати потврду послодавца о неопходности рада и путовања.

Акција дезинфекције градских улица је настављена, а нови апарат за дезинфекцију ће бити у употреби када стигне одговарајуће дезинфикационо средство.

Активности Комуналног предузећа и Водовода се спроводе појачаним интензитетом и без проблема.

Општински тим будно прати развој ситуације и у сарадњи са свим другим надлежним државним тијелима обавјештаваће грађане о свим битним детаљима и стварима које су од важности за функционисање локалне заједнице.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest