U CRNOJ GORI SE STVARA ATMOSFERA ZA POLITIČKE ATENTATE!! Medojević: Ulazimo u scenario Eskobarove moći u Kolumbiji

Foto: Jutjub printskrin/ B92 TV

Kampanja protiv načelnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) Predraga Šukovića je, kako je istakao dana lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, uvod u kampanju za smjenu Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića.

„Situacija se toliko komplikuje da će se stvoriti atmosfera i za terorizam i političke atentate. SAD podrzavaju Novivća bezrezervno. Novović ima povjerenje u Šukovića. DPS narko kartel je otpočeo kampanju smjene Novovića, ali pošto on ima jaku podršku SAD, krenuli su da smijene njegovu desnu ruku, Šukovića“, napisao je Medojević na Fejsbuku.

Ova situacija, kako kaže, dokazuje njegove tvrdnje da SDT ne može sam da vodi borbu protiv mafije, već je to zadatak cijele Vlade, cijelog Parlamenta i čitavog društva.

„Naša mafija je političkog profila. Nastala u državnim strukturama. DPS narkomafija. Zbog toga i rušenje treba tražiti prvo u političkoj ravni, a SDT treba samo da radi svoj posao. Sva ova dešavanja sa SKY aplikacijom nedvosmisleno dokazuju tačnost još jedne moje tvrdnje, a to je da je kompletan vrh policije, ANB i DPS dio narko mafije i da tu nema nijednog čovjeka na koga se možeš osloniti u borbi protiv mafije. Ko je god imao bilo kakvu starješinsku poziciju u MUP i ANB mora biti lustriran i procesuiran kao dio DPS narko mafije. Uključujući i šefa poslaničkog kluba PES i Predsjednika Odbora za bezbjednost Skupštine“, navodi on.

Prema njegovim riječima, premijera Spajića ovo uopšte ne zanima.

„Preciznije, ne zanima ga samo da ga Novović i Šuković ne uhapse zbog korupcije i pljačke države dok je biio Ministar Finansija, kako bi završio ove velike ugovore i uzeo pare. Bečić će čekati stav Ambsade SAD“, dodaje on.

Medojević ukazuje i da će sve pući na sudu, jer nema sudija koji to mogu da presude.

„Biće svakakvih skandala. Ukratko, ulazimo u scenario Eskobarove moći u Kolumbiji,  kada korumpirana i slaba država pravi dil sa njim. Uz pečat SAD. Sve je to kratko trajala i ušlo se u kampanju terora. Mi smo u toj fazi. Slaba država ne može da se izbori protiv jake mafije. Da nema pritiska SAD, brzo bi se mafija i Vlada dogovorili o nekom rješenju. Ali kad imate spoljni pritisak i institucije, slabe i nesposobne da izvrše međunarodne obaveze, stvara se atmosfera za terorizam, političke atentate, ubijanje nevinih civila, diverzije, štrajkove, pobune… Jednom riječju – haos“, zaklkjučio je Medojević.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest