U TURSKOJ UHAPŠEN VOĐA MEĐUNARODNOG NARKO KARTELA! Kod Hrvata u stanu pronađena veća količina novca (VIDEO)

Foto: Tviter/printskrin

Ministar unutrašnjih poslova Turske Ali Yerlikaya objavio je da je u Istanbulu uhapšen hrvatski državljanin Nenad Petrak, vođa međunarodnog narkokartela.

Ministar Yerlikaya je na društvenim mrežama objavio da je Petrak uhapšen u istanbulskom naselju četvrti Uskudar.

Istaknao je da je Petrak vođa međunarodnog narkokartela koji prebacuje drogu iz Južne Amerike u Evropu i distribuiše je po Evropi.

Vrijednost prodate droge u Hrvatskoj iznosi najmanje 1.6 miliona evra. Istragom je obuhvaćeno 19 hrvatskih državljana.

Osim prvookrivljenog Nenada Petraka, preduzetnika iz Zagreba koji je tražen zbog učestvovanja u pokušaju ubistva Josipa Čubelića sredinom aprila ove godine, jedan od okrivljenih je i Filip Romić, koji je pobjegao u Dubai, ali je uhapšen pri povratku u BiH.

„Utvrđeno je da se Nenad Petrak, kojeg su pratili naš Odjel za borbu protiv narkotika u Istanbulu, Knacelarija za obavještajne poslove i Granična kancelarija pod koordinacijom Generalnog direktorata za bezbjednost, nalazi u Uskudaru. Operacija KARTEL-2 je odmah pokrenuta uz podršku Uprave za specijalne operacije Istanbula kako bi bio uhapšen međunarodni krijumčar drogom. Čestitam našim policajcima koji su organizirali akciju“, kazao je Yerlikaya, prenosi Index.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest