УРА: Меденица није пријавила сат од скоро 20 хиљада еура

САТ У ВРИЈЕДНОСТИ 30 ЗАРАДА ДОКТОРА МЕДИЦИНЕ
УРА: Меденица није пријавила сат од скоро 20 хиљада еура
Још се Ролекс високог полицијског званичника Енеса Баковића није ни „охладио“, а већ смо добили наставак наведене афере и још питања на која морају одговорити високи државни функционери. У првом реду неуставно бирана предсједница Врховног суда Весна Меденица, на чијој руци се налази један од Ролексових модела Дејтџаст , чија цијена се креће од 12 хиљада, па све до близу 30 хиљада еура, а која ниједан од скупоцјених сатова није пријавила надлежној Агенцији за спрјечавање корупције (АСК) шта је законом била обавезна урадити, указали су у Грађанском покрету УРА.
Грађански покрет УРА је доставио фотографије на којима се може видјети један од скупоцјених Ролекс сатова, на руци предсједнице Врховног суда Весне Меденице, а који се на званичном сајту тог бренда крећу од 12 хиљада еура, па до скоро 18 хиљада еура „док неки модели, у зависности од материјала коришћених при изради сата, коштају и до 30 хиљада еура“.
„Поред тога што трећи мандат обавља противно Уставу Црне Горе, шта су у својим извјештајима потврдиле и највише међународне адресе, Меденица је годинама свјесно прикривала и остваривање велике материјалне добити од продаје непокретности контроверзном бизнисмену Зорану Ћоћу Бећировићу, у износу од 140 хиљада еура, шта такође није пријављивала надлежном органу како закон налаже. Ово је само наставак гажења закона, од стране оних који би тај закон требало да бране и досљедно спроводе, па очекујемо одговоре на бројна постављена питања“, указали су у Грађанском покрету УРА.
УРА указује да је Меденица, у својим годишњим извјештајима достављаним Агенцији за спрјечавање корупције (АСК), наводила примања која је остваривала од бројних функција, али да „ни у једном од извјештаја није навела скупоцјене сатове који често заблистају на конференцијама за медије предсједнице Врховног суда“.
„Уколико је којим случајем у питању фалсификат, а шта је тешко за очекивати, онда је предсједница Врховног суда учинила кривично дјело, јер је подржала кршење права интелектуалне својине, којим се прописује казна од 3 до 30 хиљада еура за „стављање у промет кривотворених брендова“, док кривични законик за наведено дјело предвиђа и казну затвора до три године. Међутим, уколико је наведени сат оригинал, онда је Меденица била дужна куповину истог пријавити Агенцији за спрјечавање корупције (АСК) и истаћи наведену промјену у свом имовинском картону“, указали су у Грађанском покрету УРА.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest