URA: Spajiću važnije bahaćenje od povećanja zarada, podnijećemo amandman za povećanje plata prosvjetarima

Foto: Jutjub printskrin/RTCG - Zvanični kanal

Iz dana u dan, kako su kazali iz GP URA, svjedočimo krajnje neozbiljnom i neodgovornom ponašanju predsjednika 44. Vlade, Milojka Spajića.

„O tome možda i najbolje govori činjenica, da je Spajić budžet svom kabinetu povećao za 2,1 milion eura i time pokazao da su mu njegovo bahaćenje, službeni ručkovi i reprezentacije važniji od povećanja zarada za 10% naših profesora i nastavnika, koje je uz to i obaveza predviđena Granskim kolektivnim ugovorom”, navodi se u saopštenju GP URA.

Prema njihovom mišljenju zabrinjavajuće je to što i nakon sastanka sa predstavnicima Sindikata prosvjete Spajić nije našao za shodno da ispravi ono što je obavezan po Granskom kolektivnom ugovoru.

„Zbog toga je Građanski pokret URA pripremio amandman na Predlog budžeta za 2024. godinu, kojim će biti omogućeno povećanje zarada prosvjetarima od 10%. Naši poslanici će danas amandman predati u skupštinsku proceduru nakon čega će tim povodom od 11 časova održati i konferenciju za medije u Skupštini Crne Gore”, najavljuju oni.

Iz URA-e su pozvali sve poslaničke klubove da podrže amandman njihovom poslaničkog kluba i da time, zanemarivajući sve političke razlike, isprave nedopustivu grešku premijera Spajića.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest