УРА Влади:Не води се држава преко твитера,грађани треба да знају истину

Поштујући и цијенећи чињеницу да је здравље грађана на првом мјесту и да оваква сложена ситуација изискује специфичне мјере, одговорност и дисциплину, сматрамо да су најновије одлуке НКТ и Владе Црне Горе саопштене на неозбиљан начин због чега су грађани остали ускраћени за неопходне одговоре, саопштено је из покрета УРА.
“УРА подржава све мјере које ће за циљ имати заштиту здравља наших грађана, па и мјере ограничавања слободе кретања уколико се сматрају оправданим, али се оне морају образложити на конференцији за новинаре. Поздрављајући активизам Владе на Твитеру мишљења смо да је овако важне мјере требало појаснити на прес конференцији гдје би се отклониле све нејасноће али и дала могућност да се одговори на сва питања и дилеме. На тај начин грађани не би имали потребу за креативним тумачењима. Ако Црна Гора још није зрела за проглашење ванредног стања, а уводи мјере које су све само не редовне, онда јавност заслужује да зна да ли се нешто крије иза тога и шта. Што се УРЕ тиче, нико се не може поставити изнад Устава Црне Горе. То мјесто не припада ни Влади, ни Скупштини, а нарочито не НКТ-у. Све њихове одлуке уважавамо, нарочито оне које саопштава струка, али би свакако морали задовољити и правне стандарде. Јер, када једном напустимо принцип, тешко га је више повратити”, тврде у УРИ.
“Ако је Црна Гора, због пандемије корона вируса, у тешкој ситуацији, ваљда је то обавеза више да државну политику не водимо преко Твитера, а од НКТ не правимо тијело које је суспендовало све остале институције у земљи. Наравно, разумијемо да није моменат за правне финесе и дубука правно-филозофска тумачења али такође не можемо и не смијемо ћутати пред “сумњивим” фауловима који су можда посљедица притиска који трпите посљедњих дана. Корону ћемо побиједити а ако има потребе за ванредним мјерама онда их морамо и донијети на начин предвиђен чланом 133 Устава Црне Горе”, истакли су у УРИ.
“С тога позивамо Владу и премијера да се уозбиље и да другачије комуницирају са грађанима. Овако остављате утисак да нешто кријете и да због ваших интерних политичких конфликата не желите да дијелите ингеренције. Такав приступ није сврсисходан у овој ситуацији и зато, господо, вратите се на Устав и законе ове земље. У нади да ћемо ситуацију превазићи на најбољи могући начин и без већих посљедица по здравље наших грађана, апелујемо још једном да се баталите “твитер политике” и будете на нивоу који ова ситуација захтијева”, закључују у покету УРА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest