Васкрс у Беранама

Пишу: Иритано Стефани и Јашовић Виолета

Данас је Васкрс највећи хришћански празник. Православни вјерници широм свијета са великом радошћу прослављају овај празник.

Ове године умјесто уобичајених окупљања око цркава и храмова вјерници ће радост због Христовог васкрсења дијелити само са члановима својих породица. Оправданост оваквог начина прославе  показаће вријеме, а ми ћемо поштовати мјере и дати свој допринос у борби против вируса који је покорио свијет.

Ковид 19 ускратио је данас осмјехе на лицима дјеце, радост коју доноси један од наших најљепших обичаја када се бира најјаче јаје. Затворени у својим домовима помолићемо се да из овога изађемо живи и здрави, а да сваки следећи Свети дан проведемо у портама наших манастира и цркви. Rадујући се истински животу и љубави.

Можда нам ово буде опомена и позив да поштујемо ближње, да се вратимо правим вриједностима, да имамо разумијевања једни за друге, нађемо у свом срцу снаге за опрост, научимо да цијенимо оно што имамо…

Уз жељу да будемо здрави, вољени, да поштујемо ближње и имамо разумијевања за остале желимо да Вам честитамо најрадоснији хришћански празник. Христос воскресе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest