VELJOVIĆ U SPUŽ VRAĆEN S POVREDAMA: Odbrana tvrdi da je u Kliničkom bio vezan lisicama skoro 24 časa dnevno

JutjubPrintscreen/Dan
Bivši direktor policije Veselin Veljović, koji se tereti za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja juče je nakon bolničkog liječenja u Kliničkom centru Crne Gore vraćen u Istražni zatvor u Spužu. On će, kako saznaje Dan, zatvorsku ćeliju dijeli sa jednim cimerom.

Veljović, kojem su lisice na ruke stavljene sredinom jula, nakon nekog vremena provedenog u spuškom zatvoru sproveden je u Klinički centar, gdje je zadržan na liječenju.

Njegova odbrana nedavno je prigovorila da se prema Veljoviću postupa nehumano i necivilizacijski jer, kako tvrde, sve vrijeme provodi vezan lisicama za krevet, od čega je već zadobio vidljive povrede po rukama.

“Zakonom je propisano da se u toku pritvora ne smiju vrijeđati ličnost i dostojanstvo pritvorenog lica, kao i da se prema pritvorenom licu mogu primjenjivati samo ona ograničenja koja su potrebna da se spriječi bjekstvo, podstrekavanje trećih lica da unište, sakriju, izmijene ili falsifikuju dokaze ili tragove krivičnog djela i neposredni ili posredni kontakti pritvorenog lica usmjereni na svjedoke, saučesnike i prikrivače”, kazao je nedavno Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

On tvrdi da su Veljovića u Kliničkom centru vezali lisicama za stolicu i krevet skoro 24 časa dnevno, bez ikakvog objašnjenja, izuzev da je to naredba koja je stigla iz UIKS-a.

“Veljović ima i povrede na rukama. O ovome postoje materijalni dokazi koje ćemo dostaviti uz krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, jer za to neko mora da odgovara”,  poručio je Volkov.

Adria.TV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest