(VIDEO) Maturanti širom Crne Gore proslavili kraj školovanja uz trobojke i pjesme o Kosmetu

Foto: BORBA

Maturanti u Crnoj Gori i ove godine su proslavili završetak školovanja pjevajući pjesme o Kosovu i Metohiji.

Svršeni srednjoškolci su još jednom dokazali da su dostojni svojih predaka i slavne istorije ove zemlje koja počiva na kosovskom zavjetu, za razliku od naših vlastodržaca koji tzv. nezavisnost terorističke tvorevine Kosovo* čuvaju „kao dva oka u glavi“, protivno većinskoj volji naroda.

Takođe, dječaci i djevojčice su potvrdili promašenost i neupješnosti politike i ideologije DPS-a i njihovih satelita koji su u prethodne dvije i po decenije pokušavali na sve načine kroz obrazovne programe da zatru višedecenijski srpski karakter Crne Gore.

Da su u tome debelo omašili pokazali su i ove godine maturanti podgoričke medicinske škole koji su, baš kao i prošle godine,  uz taktove Vidovdana pokazali da su dostojni naslednici Nemanjića, Petrovića i svih onih velikana koji su kroz istoriju svojim herojskim djelima iskazivali predanost kosovskom zavjetu.

Ono što je odlikovalo i istaklo Crnu Goru kroz svu njenu istoriju jeste neugasiva žeđ i ljubav za srpskim Kosmetom, a to potvrđuju mlađe generacije koje su ostale imune na „ispiranje mozga“ od strane Miga Stijepovića, Damira Šehovića i ostalih ministara prosvjete koji su sprovodili naume „oca moderne crnogorske nacije“  Mila Đukanovića.

Naivno je bilo očekivati da će pjevanje o Kosovo i viorenje trobojke ostaviti ravnodušnim sve one koji baštine evroatlantske i antisrpske tekovine koji u temelje Crne Gore utkane prije skoro 17 godina.

Tako su pojedini mediji „na nož“ dočekali slobodno izražavanje najiskrenijih patriotskih, tradicionalnih i viševjekovnih osjećanja tinejdžera koji se kose sa zajedničkim vrijednostima Prve i Druge familije usađenih na seminarima i kursevima koje su pohađali u zemlji i inostranstvu o trošku „prosvećenih“ spoznora iz Vašingtona, Brisela, Londona i Berlina.

„Vidovdan“ se orio ispred Gimnazije Slobodan Škerović

Poput svojih vršnjaka iz Medicinske škole, maturanti podgoričke Gimnazije Slobodan Škerović su ispred svoje škole pjevali „Vidovdan“.

 

pogled.me/borba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest