Виши суд у Бијелом Пољу потврдио првостепену пресуду М.Б.: Претукла свекрву и добила два мјесеца условно

Окривљеној је изречена и мјера безбједности забране приближавања оштећеној С.Б., која ће трајати двије године од дана правоснажности пресуде

Фото: Pixabay

Виши суд у Бијелом Пољу потврдио је пресуду нижестепеног суда којом је М.Б. из тог града осуђена на условну казну за кривично дјело насиље у породици или породичној заједници. Одлуку је донијело вијеће судија у саставу Иван Адамовић, предсједник, и Вукомир Бошковић и Драган Мрдак, чланови.

– Пресудом Основног суда М.Б. је оглашена кривом због кривичног дјела насиље у породици или у породичној заједници и изречена јој је условна осуда, којом јој је утврђена казна затвора у трајању од два мјесеца и истовремено одређено да се иста неће извршити уколико окривљена за вријеме од двије године од дана правноснажности пресуде не учини ново кривично дјело. Окривљеној је изречена и мјера безбједности забране приближавања оштећеној С.Б., која ће трајати двије године, рачунајући од дана правоснажности пресуде. Окривљена је обавезана да на име трошкова кривичног поступка плати износ од 90,50 еура у року од 15 дана од дана правноснажности пресуде, под пријетњом принудног извршења – пише у образложењу пресуде Вишег суда.

Судије другостепеног суда су констатовале да се у жалби неосновано наводи да је првостепени суд олакшавајуће околности на страни окривљене пренаглашено цијенио у њену корист и да није узео у обзир остале околности.

На првостепену пресуду жалбу је уложило Основно државно тужилаштво. Виши суд је прихвати жалбу ОДТ-а и преиначио првостепену пресуду у погледу висине казне.

М.Б. је на терет стављено да је физички насрнула на своју свекрву. На страни окривљене су биле олакшавајуће околности и породичне прилике, с обзиром да је мајка четворо дјеце, од којих су двоје малољетно, да је у обавези њиховог издржавања, да јој је супруг оболио од тешке болести, као и њена ранија неосуђиваност, али и да се током поступка држала коректно и исказала искрено кајање и жаљење, као и чињеница да се оштећена није придружила кривичном гоњењу. Отежавајућих околности није било.

Извор: Дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest