VUČIĆ: „Razgovarao sam sa predstavnicima EU i Kvinte i zamolio ih da spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu“

FOTO: Printscreen

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na instagram nalogu „BudućnostSrbijeAV“ da je u razgovoru sa predstavnicima EU i Kvinte zamolio da spriječe Kurtija da izazove novi rat na Balkanu.

„Razgovarao sam sa predstavnicima EU i Kvinte. Zamolio sam ih da učine sve što je u njihovoj moći i spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu.“

Da podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za „RTS“ da je pokazao predstavnicima zemalja Kvinte pisani garant Kfora i EU, koji je dobio na početku protesta na sjeveru Kosova i Metohije da neće biti hapšenja, a da su ga oni molili da proba da utiče da situacija dalje ne eskalira, prenosi „Telegraf“. On je za „RTS“ rekao i da je sa komandantom Kfora Anđelom Ristućom imao korektan razgovor, a da se on osjeća povrijeđeno zbog povreda njegovih vojnika.

„Pokazao sam mu snimak gde se vide Obrenović i Petrović i da oni ništa nisu uradili, a da im je produžen pritvor, zašto‚ jer su ih prebili od batina u pritvoru“, rekao je Vučić. On je kazao i da je imao tešku noć tokom koje je pokušao da smiri ljude na sjeveru.

„Tamo imate manje od jedan odsto onih koji hoće da idu protiv Beograda, a u korist Prištine, ali srećom većina želi da sačuva mir. Imali smo tešku noć“, rekao je Vučić. Kada se radi o Milunu Milenkoviću Lunetu koji je uhapšen, Vučić se upitao za šta je on tačno kriv.

„Kažu kriv je za događaje ispred izborne komisije gde su dolazili da pokazuju silu i kažu da je neko bacio kamenicu. On nije bacio, ali je bio prisutan“, rekao je Vučić. Kada se radi o izborima održanim 23. aprila, Vučić je kazao da je cilj Prištine bio da u prostorije opština, u kojima nikada nisu bili, postave nekoga da bi ponizili srpski narod. „Tada su počeli protesti. Pre Milenkovića Luneta uhapsili su Dušana i Radoša i upucali Galjka u leđa, a niko ne odgovara za to, svi se prave ludi“, rekao je Vučić.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest