ZANIMLJIVA PRIČA KOJA ĆE VAS NASMIJATI: Kako je Svetislav Pešić dobio nadimak Kari?

JutjubPrintscreen/Sportskacentrala.com
Selektor naše košarkaške reprezentacije je ovaj nadimak dobio još u mladosti.

Svetislav Pešić je vodio naše košarkaše do finala Mundobasketa 2023. godine. Posle teške borbe u kojoj su ostavili srce na terenu, osvojili su srebrnu medalju.

Igrači su mnogo vezani za selektora kog zovu Kari. Ovaj nadimak je Pešić dobio još dok je bio mlad, a priča koja se krije iza njega će vas nasmiati. On je napisao knjigu „Moja igra, moj put“, u kojoj je ispričao kako je nadimak nastao.

Tokom takmičenja vodili su se parolom „Svi za jednog, jedan za sve“ koju im je Pešić konstantno ponavljao.

– Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu. U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego – nadimak – pisao je Pešić i nastavio:

– U to vrijeme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na „sceni“ u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte. Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji – otkrio je Pešić u knjizi o karijeri.

Podsjetimo, Hari Belafonte je slavno ime američke muzičke i filmske scene.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest