Zbog sumnje da su stvorili kriminalnu organizaciju Veljoviću, Nikočević i Mrkiću još tri mjeseca u pritvoru

JutjubPrintscreen/Dan

Vrhovni sud produžio je pritvor za još tri mjeseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta, saopšteno je iz ovog suda.

Kako se navodi u saopštenju, vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/23 od 20. oktobra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V.V., N.M. i M.N. donijelo je rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 24. januara 2024. godine.

“Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Podsjetimo, okrivljenima je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 25. jula 2023. godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 23. avgusta 2023. godine, tako da po rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 24. januara 2023.godine”, stoji u saopštenju.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest