Зоговић: Не смијемо дозволити било коме да своје приватне тајно преузете обавезе намирује на штету територијалног интегритета Црне Горе!

Грађани Црне Горе не смију дозволити било коме да своје приватне тајно преузете обавезе намирује на штету њеног територијалног интегритета, изјавио је посланик ДФ-а Милун Зоговић поводом данашње тврдње премијера тзв. Косова да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изразио спремност за корекцију „границе“ између Црне Горе и лажне државе.

Подсјетимо, Курти је поручио да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић изразио спремност за корекцију „границе“.

– За нас је важно да је предсједник Ђукановић изразио спремност за исправку. Спремни смо, али и чекамо да Влада Црне Горе формира тим – рекао је Курти.

Како је саопштио Зоговић за БОРБУ, након Куртијеве изјаве постаје и више него очигледно да заиста постоје одређени договори између властодржаца из Приштине и Мила Ђукановића и да су указивања ДФ-а на постојање таквих нагодби била утемељена.

-Приштини очигледно није довољно што је Ђукановићева администрација упркос противљењу више од 80 одсто градјана Црне Горе донијела најсрамнију одлуку и признала независност привремено окупиране јужне српске покрајине него су отишли и корак даље амбициозно најављујућу да желе да заграбе и дјелове територије Црне Горе сматрајући да се Ђукановићева администрација не може обрукати више него што је – навео је Зоговић.

Он је оцијенио да забрињава што Приштина таква очекивања гаји и према влади Дритана Абазовића и да ће вријеме показати колико су она реална.

– Ако се већ отвара питање границе Србије и Црне Горе ваља подсјетити да је граница некада била на Швањском мосту који премошћује ријеку Бијели Дрим на југу Србије код града Ђаковице па ми се не чини да би се Приштини допала прича о ревизији граница. У коначном да је Црна Гора на својој историској вертикали о уређивању граница са Србијом разговарали би искључиво са званичним Београдом, овако када она то није готово по правилу увијек испадне да је параметар за предвиђање будућих дешавања оно што није интерес Црне Горе и њених грађана – рекао је Зоговић.

Извор: Борба

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest