Патријарх Порфирије стигао и на Егзит

Владици поред великих обавеза није тешко ни да пође до Новог Сада гдје ће се за два дана одржати најпопуларнији музички фестивал Егзит, па се Петроварадинској тврђави фотографисао са богословима који су ангажовани на фестивалу.

„Српска православна црква је добила рок владику“, одјекивало је у медијима средином фебруара када је за патријарха изабран дотадашњи владика загребачко-љубљански Порфирије. 

Бројне заједничке фотографије са члановима Ју групе и пријатељство са фронтменом Партибрејкерса Зораном Цанетом Костићем ишле су на руку насловима о рокенрол патријарху, а то је стигло и до њемачких медија који су истицали да српски патријарх воли Боб Дилана и састав Џетра Тал.

image

– Он је монах који је са рок-музичарима и глумцима разговарао о умјетности и отварао врата цркве зависницима од дроге и алкохоличарима- писао је њемачки МДР. 

– Ја и Цане се познајемо дуго, али ја нисам критичар рокенрол музике нити било које друге, па мој став или мишљење није ту релевантан, нити се наш однос, као однос са свим људима који долазе у цркву или манастир, заснива се на темељима професија којима се ти људи баве – казао је тада патријарх Порфирије.

Извор: портал дан

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest