Хоће ли Рањо вратити новац од већ примљених пензија?

Бивша црногорска власт и њени функционери покушавали су да до посљедњег момента искористе државу и злоупотријебе своје политичке функције и привилегије
Тако је бивши предсједник Скупштине Црне Горе, Ранко Кривокапић, нелегално примао пензију у Црној Гори! На тај начин незаконито је у свој џеп ставио око 16.000 евра.

Након што је све откривено, Кривокапић ће морати да врати у Фонду ПИО Црне Горе 16.000 евра пензије коју је примао претходних осам мјесеци и која му је тек недавно укинута, а до које је дошао на нелегалан начин, преноси Политика.

Он је, наиме, желио да искористи право на старосну пензију на основу одредбе која је важила од јануара 2016. до јуна 2017, након чега је Уставни суд Црне Горе укинуо њено важење и прогласио је за неуставну, а признавање захтјева за пензију услиједило је након дописа из Министарства рада и социјалног старања из владе Душка Марковића, односно бившег режима Мила Ђукановића.

Бивши предсједник Скупштине Црне Горе је захтјев упутио још 2016. године, али се наводи да је он стајао неотворен пуне четири године, а заведен је 30. новембра 2020. године, свега неколико дана прије почетка мандата владе Здравка Кривокапића, што указује на то да су функционери бивше црногорске власти до посљедњег момента покушавали да искористе државу и злоупотребе своје политичке функције и привилегије.

Бранко Радун, политички аналитичар, оцјењује за Курир да је ту очигледно на снази још увијек Ђукановићев ауторитет, те да је црногорски предсједник човјек који контролише институције у Црној Гори и цио систем, који није демонтиран, те остају привилегије и позиције људима који су му били блиски и које је он поставио.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest