Станојевић најавио офанзиву пред Гент

youtube/printscreen

Фудбалере Партизана очекује дуел против екипе Гента (21.00 четвртак) а тренер Александар Станојевић најавио је офанзиву.

youtube/printscreen

„Једна од одлучујућих утакмица за пролаз и пролеће у Европи. Играмо против екипе која је директан конкурент за прву позицију. Знамо да ће наредне двије утакмице много тога одлучити. Максимално смо спремни и мотивисани, ситуација са повредама је добра. Јуче смо имали тестирања, Јовић се опоравио од короне, али неће бити у конкуренцији за тим“, рекао је Станојевић.

Партизан нема добар скор са белгијским клубовима.

„Надамо се прекиду те традиције. Белгијанци имају добру игру, доста улажу у фудбал. Играли су променљиво ове сезоне, доста играча им се вратило из повреда, у успону су форме. Биће изузетно тешко, али не може да буде лако ако желите прво мјесто у групи и пролеће. Надам се да ћемо прекинути тај лош низ са Белгијанцима“.

Поређење са Шарлроа и како коментарише то што су неки бивши српски играчи Белгијанцима „одали“ мане Партизана (прим. аут. Бојан Јоргачевић, бивши голман репрезентације Србије).

„Углавном су екипе сличних карактеристика. Изузетно су снажни, високи, добре физичке предиспозиције. Играју са добрим ритмом и са више нападача, и то централних. Доста офанзивна екипа, доста ризикују. Читао сам, пратио, нешто су погодили, нешто нису. Динамична су екипа, мислим да ће бити добра утакмица јер играју офанзивно, директно, са доста играча у нападу. И ми ћемо ићи офанзивно и очекујем јако добру утакмицу“.

Очекује ли да Дарко Лемајић заигра од старта за Гент.

„Знамо да је био повријеђен, али се опоравио, пратио сам га, видим да су задовољни са њим. Имају и Депотра, али и шест играча преко 190 центиметара. Видјећемо која ће три играча ставити у напад, вјерујем да ни они не знају ко ће почети. Ми смо гледали све њихове утакмице“.

Лазар Марковић је такође играо код тренера Гента.

Момци су фокусирани на резултат. Васпитани смо тако да немамо ниједан други мотив осим да играмо за свој клуб, навијаче и да направимо добар резултат. То ко је за кога играо, не значи много. Он ће имати много тежак задатак, они су купили лијевог бека за 6.000.000 евра. Једина мотивација нам је да презимимо у Европи, остало нас не занима превише.

На крају је још једном говорио о систему у ком игра Гент.

Играју на специфичан начин, мијењају три нападача горе, у зависности да ли су бржи играчи. Покушаћемо да анулирамо њихове бокове и играче по централи, јер знамо и које су мане тог њиховог система. Биће систем на систем, па ћемо видјети. Имамо и ми план Б, па ћемо видјети како се ствари буду одвијале – закључио је Александар Станојевић.

алоонлине.ме

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest