Даниловић: Умјесто да се извине због неуставног одлагања избора, Иван Вуковић иде у нову авантуру јер се боји суда Зећана

Предсједник Уједињене Црне Горе Горан Даниловић саопштио је данас да се градоначелник Подгорице Иван Вуковић и и мањинска влада плаше суда Зећана на изборима.

„Уједињена Цена Гора подржава најављени протест грађана Зете јер сматрамо да је заиста недопустиво на овакав начин одлучивати о будућности једне локалне заједнице. Не ради се о добијању давно заслуженог статуса самосталне општине него о најјефтинијем покушају прљаве трговине којом Зета треба да добије „ништа за све“. Уједињена одбацује ову врсту бруталних пазара којима треба да се спријече Зећани да гласају о подгоричкој власти која их је уназађивала годинама уназад“, истакао је Даниловић у саопштењу.

Он је додао да се поред тога предложеним измјенана Закона добија велико ништа за становнике Зете.

„Јасно је да се и градоначелник и мањинска влада плаше суда Зећана на изборима. Умјесто да се неко извини и одговара због неуставног одлагања избора сада се иде у нову авантуру. ДПС то жели по сваку цијену, а остали партнери прате да не би расрдили ДПС који им „даје снагу“. То су ситне рачунџије, као и њихов неуставни градоначелник. На крају једне демагошке политичке каријере, а да није ни почела, након што је постављао споменике и споменичке плоче на сваком ћошку, Вуковић завршава отварањем, односно, откривањем информативних табли по граду“, казао је Даниловић.

По његовим ријечима, Вуковићева захвалност према Зети је немилосрдна.

„Једини начин да поново побиједи на изборима је одузимање права гласа људима којима је остао дужан. Као интелектуалац и као стручњак за међународну и безбједносну политику докторски се ишуђавао над чињеницом да је Белгија у НАТО? Сада му није јасно зашто је Зета ту? Треба му помоћи како би коначно открио и путоказе за оба правца, наравно, свечано. Важно је само да Зећани сада не гласају, а 2023. ће их буџетски осамосталити, ако буду послушни? Он не разумије да је Зећанима мало да им се „подари“ куса Зета, територијално опљачкана и историјски понижена. Зећани траже самосталну општину, а не озетак – схватиће то градоначелник јер је нешто мање компликовано од ситуације у Белгији“, поручио је Даниловић.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest