Драгиња се „прчи“ у парламенту: О Темељном уговору са СПЦ можете само да сањате

Посланица СДП-а Драгиња Вуксановић Станковић поручила је Црногоркама, Црногорцима, свим грађанима који дијеле грађанске, мултиетничке и еропске вриједности, саборци са Белведера, поштована дијаспоро “нека нам је срећна слобода”.

“Данас се ослобађамо клеронационалистичке, фашистичке Владе Црне Горе”, поручила је она.

Казала је да би било примјерено да са “премијером размијене аргументе за и против”.

“Међутим, ту прилику немамо. Не зато што је утекао са сједнице, него зато што са њим немамо о чему да разговарамо”, казала је посланица СДП-а.

Она је рекла да, када је унутрашња политика у питању, било је “годину и по несистематско, незнавено, конфузно тумарање”.

“Једно смишљено урушавање система по свим основама”, додала је.

Иза премијера Кривокапића остало је, како каже, једно велико ништа.

“Пошто знам да нас гледа, као ону ноћ на Белведеру, поручујем му – господине Кривокапићу, баш оног дана на Белведеру Ви сте пали и Ваша Влада. Ви и Ваша Влада сте једна обична системска грешка”, рекла је она.

Поручила је да је Кривокапић имао прилику да повуче “једини частан потез” и поднесе оставку.

“Он је утекао изт Скупштине, јер нема храбрости да се суочи”, казала је Вуксановић Станковић.

Осврнула се на запошљавања која спроводи премијер у задњих неколико дана.

“Ви као велики вјерник и емотивац, што не дадосте те паре онима којима требају, него сте запослили људе да би годину дана примали 1.500 еура. Неће радити ништа, а примаће 1.500 мјесечно. Ово што сте данас направили је кривично дјело. Што се тиче ове Владе, једини траг који ће остати Кривокапићу кад изађе из Спужа, на челу ће му писати – издајник Црне Горе и црногорских интереса”, поручила је посланица СДП-а.

Такође је поручила “ да о Темељном уговору са СПЦ и попису са националним пребројавањем можете само да сањате“, а потом се обратила и предсједнику СНП-а Владимиру Јоковићу. 

-Јоковићу, не може се уз гусле и уз дипле- закључила је она. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest