DRAMA U PODGORICI! Počelo rušenje Lamele C, stanari odbijaju da izađu iz zgrade: Radnici macama razbijaju podkrovlje

Foto: Adria/printskrin

Rušenje Lamele C, stambene zgrade u naselju Zabjelo u Podgorici, počelo je rano jutros. Na teren je prvo izašla policija koja je blokirala svaki prilaz zgradi.

Pojedini vlasnici stanova su dežurali isped zgrade, u skladu sa ranijim dogovorom stanara, ali ih je policija zamolila da se udalje.

Nakon toga svaki prilaz zgradi je blokiran, te se čekao dolazak radnika koji bi počeli da ruše posljednji sprat, prenosi „Adria“.

Ubrzo su stigli i radnici, koji su se popeli na posljednji sprat i krenuli sa rušenjem macama.

Međutim, u jednom stanu nalazi se više osoba koje odbijaju da napuste objekat, te još uvijek nije postignut dogovor sa njima. Nezvanično u stanu ima i djece.

Podsjetimo, juče nije postignut dogovor između vlasnika stanova stambene zgrade Lamele C i ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića.

Ministarstvo urbanizma, prostornog planiranja i državne imovine donijelo je 5. decembra 2023. rješenje, kojim je dozvoljeno prinudno izvršenje rješenja o rušenju, iz marta 2019. godine. Potom je investitor najavio da će sam srušiti objekat 20. decembra prošle godine, ali do toga nije došlo.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest