Epilog sastanka: SNP neće sa Spajićem i satelitima DPS-a u Vladu?!

Foto: Jutjub printskrin/ A PLUS TV MONTENEGRO
Socijalistička narodna partija koja ima dva poslanika u aktuelnom sazivu crnogorskog parlamenta nije raspoložena da uđe u Vladu koja ne bi imala široku podršku u najvišem zakonodavnom tijelu države, a konačnu odluku da li će participirati u budućoj izvršnoj vlasti najvjerovatnije će donijeti Glavni odbor prenosi „Barski portal“.

„Članstvo, glasači i simpatizeri SNP-a su kategorički protiv toga da se DPS preko svojih satelitiskih partija zamaskiran vrati na vlast, a posebno naša baza ne želi da mi u toj priči budemo saučesnici“ – kazao je ovom portalu izvor iz centrale SNP-a.

Mandatar i predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić sastao se juče sa liderom Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimirom Jokovićem, sa kojim je razgovarao o konstituisanju i djelovanju buduće nove vlade. Nikakav dogovor, međutim, nije postignut.

Spajić je nezadovoljan napustio sastanak, jer nije uspio da dobije blanko podršku SNP-a, uprkos ranijem stavu Predsjedništva te stranke i izjavama pojedinih funkcionera.

Spajiću je predočeno da se situcija komplikuje, naročito nakog javnog isputa predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, kao i da SNP neće žuriti sa donošenjem odluke.

Predočeno mu je i da ponuda koju je dao SNP-u nije zadovoljavajuća.

Sastanak je održan u prostorijama SNP-a u Podgorici, a sa Spajićem je bio i član Predsjedništva PES-a Branko Krvavac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest