IVANOVIĆ CIMERU SLOMIO NOS? Tuča u istražnom zatvoru

Pritvorenik Nikola Bogojević (27) povrijeđen je u tuči u sobi Istražnog zatvora, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija. Navodno, njega je pretukao cimer iz zatvorske sobe Željko Ivanović.

Prema istim informacijama, Bogojeviću je slomljen nos, a zadobio je još povreda u predjelu glave.

Nakon incidenta ukazana mu je medicinska pomoć – prvo u Istražnom zatvoru, a potom i u Kliničkom centru Crne Gore.

Sagovornici iz UIKS-a tvrde da povrijeđeni pritvorenik zatvorskim policajcima nije želio da ispriča ko ga je i kako povrijedio.

Menadžment te ustanove prijavio je incident Upravi policije, odnosno njihovom Odjeljenju bezbjednosti u Danilovgradu, čiji službenici će utvrđivati šta se prvog dana 2023. godine događalo u sobi Istražnog zatvora.

Iz Uprave policije istakli su da su o događaju, nakon što su iz UIKS-a dobili prijavu, obavijestili postupajućeg tužioca.

”Preduzimaju se sve mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i rasvjetljavanju pomentuog događaja”, kazali su iz UP.

Vijestima je više izvora iz UIKS-a kazalo da operativne informacije službenika te institucije, kao i menadžmenta, govore da su se Bogojević i njegov cimer Ivanović prvo posvađali, a potom i fizički obračunali.

Dodaju da je Bogojević u tuči izvukao deblji kraj.

”Nijedan od njih, međutim, nije želio da ispriča šta se dogodilo. Uprava policije sprovodi istragu, a mi ćemo, u okviru svojih nadležnosti, pokrenuti odgovarajuće postupke”, kazali su iz UIKS-a.

Bogojević je optužen da je 26. septembra 2019. godine u Podgorici ubio Branka Vučkovića.

U pritvoru je od oktobra te godine, kada je i uhapšen.

Ivanović, uhapšeni načelnik Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja Uprave prihoda i carina, u pritvoru je tri mjeseca. Lisice na ruke stavljene su mu u istrazi šverca cigareta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest