KLUPKO SE ODMOTAVA: Uhapšeni Predrag Mirotić sarađivao sa čelnikom “zagoričkog klana”?

Foto: Rade Koprivica/Valda CG

Polako se odmotava klupko oko kriminalne grupe koja je realizovala kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

Policija je uhapsila Podgoričanina Predraga Mirotića (31), koji je osumnjičen da je dio grupe koja je odgovorna za kopanje tunela.

Između ostalog, on je navodno vozilom vozio na posao i navodio kopače ka zetskom selu Botun gdje je pretragom terena pronađen kombi, koji su koristili osumnjičeni.

Prema podacima do kojih je došao portal PRESS, Mirotić je od februara 2016. do marta 2017. godine bio ovlašćeni zastupnik kompanije u kojoj je jedan od suvlasnika bio Vidoje Stanišić, jedan od čelnika “zagoričkog klana”, koji je ime dobio po podgoričkom naselju.

Sa tim podacima su upoznate i bezbjednosne službe.

Dnevni list “Vijesti” u aprilu 2020. godine objavio je fotografije na kojima su se mogli vidjeti Vidoje Stanišić, njegov brat Radoje Gile Stanišić i Slobodan Kašćelan, jedan od čelnika “kavačkog klana”.

Braća Stanišići i njihovi prijatelji su čekali Kašćelana ispred spuškog zatvora, nakon što je prije nekoliko godina pušten da se sa slobode brani od optužbi za zelenašenje.

“Tokom posljednjeg boravka u Spužu, dobro obaviješteni izvori tvrde, da su vođe „Zagoričana” iskoristile za udruživanje sa klanom iz kotorskog naselja Kavači, čiji su navodni šefovi Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer”, objavile su “Vijesti” u aprilu 2020. godine.

(PRESS)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest