„Комитске“ сузе због „судбине“ Црне Горе: Посланици опозиције критиковали рад Владе у претеклих годину дана

Лицемјерно да они који никад нису поштовали вољу грађана, они који нису ослушкивали шта народ жели, који су ишли наредбама, диктатом, самовољом, данас критикују готово све министре у Влади Црне Горе

опозиција

Влада Црне Горе организовала је јуче презентацију поводом обиљежавања прве године свог рада. Влада је представила грађанима капиталне резултате које је постигла у претходних годину дана. Догађају ће присуствовали чланови Владе, државни секретари, главна преговарачи, као и савјетници премијера и потпредсједника. Министри су током догађаја, кроз презентације и видео поруке, представили најзначајније резултате рада министарстава на чијем су челу.

„Послије годину дана, не знам одакле да кренем. Кад би причали о мјерљивим резултатима, били би нам потребни дани приче. Затекли смо безакоње, тиху опструкцији, заробљено правосуђе, на сваком кораку доказе непотизма, празну касу… Они који нас данас критикују оставили су нас без иједног уговора за набавку вакцина. То је најблаже речено недопустиво ако бринете о грађанима. Тврдим да ће ова Влада остати као једна од најуспјешнијих у историји Црне Горе“, истакао је премијер Здравко Кривокапић.

Ипак, с друге стране, опозиција, је осула са увредама и критикама на рачун рада Владе Црне Горе. Као што је и било очекивано, најгласнији међу њима су били функционери Демократске партије социјалиста.

Лицемјерно да они који никад нису поштовали вољу грађана, они који нису ослушкивали шта народ жели, који су ишли наредбама, диктатом, самовољом, данас критикују готово све министре у Влади Црне Горе.

Тако је некадашњи „Бели орао“ и приврженик пројекта „Сви Срби у једној држави“, а данас марионета Мила Ђукановића, посланик Предраг Бошковић казао да је “ да је ово Влада која је најгора од свих које смо икад имали треба и да треба оде што прије“.

“Влада која је тровала своје грађане и обрачунавала се са њима гуменим мецима, Влада која је снисходљива према једној вјерској заједници, а охола према својим грађанима, Влада која мјесецима нема министра правде, Влада која је најгора од свих које смо икад имали треба да оде што прије”, написао је Бошковић на Твитеру.

ДПС јуноша Милош Николић који је познат као љубитељ партији која не познаје демократско и грађанско друштво и која баштини фашисоидне ставове према свему оном што нема предзнак ДПС, казао је да је „ова Влада показала да је неспособна да води Црну Гору“.

„Она је показала да нема довољно достојанства да води Црну Гору и она је показала да заслужује да падне“, казао је Николић.

Критике на рачун рада Владе упутила је и бивша министарка науке Сања Дамјановић која се, још није опоравила од краха на изборима у Никшићу, гдје је као носилац листе ДПС-а поражена на локалним изборима у тој општини.

„Сваки дан ове и овакве Владе аматера су три дана уназад за Црну Гору, рекла је Дамјановић.

Богдановић (Илир) Александар поручио је да су дани актуелне владе одбројани, као и да је црногорска јавност, током презентације, била изложена изливу, како је рекао, најјефтинијег кич-популизма и лажи.

(Не)популарни „краљ Илир“ оцијенио је да је срећа што су актуелној Влади дани одбројани, и да је са Кривокапићем сагласан само у томе да ће влада остати упамћена у историји.

А ту је и прчевита Драгиња Вуксановић-Станковић.

Посланица СДП-а и „хероина“ комитских комуналних испада, казала је да ће „одлазећа Влада биће записана у историји Црне Горе као неспособна, издајничка и антицрногорска“.

„Кривокапићу поднеси оставку и иди тамо ђе ти је мјесто, у Спуж. Мораш одговарати за издају Државе”, навела је Вуксановић Станковић на Твитеру.

Представници бившег режима неуспјешно су покушали да искарикирају рад владе, јер рачунају да је једноумље у парламентарној већини предуслов за стабилност. Нажалост, мјесто гдје још једино влада једноумље у Црној Гори налази се управо у парламентарној опозицији, у којој није могуће чути ниједан дисонантан политички тон.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest