Koprivica: 15. novembra kontrolno saslušanje zbog zadržavanja mitropolita Amfilohija

Foto: Pogled

Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, jednoglasno je donio odluku da se 15. novembra održi kontrolno saslušanje u vezi nehumanog i šikanoznog zadržavanja mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića 22. juna 2020 godine, saopštio je Momo Koprivica predsjednik tog skupštinskog tijela i funkcioner Demokrata.

Predsjednik Odbora Momo Koprivica je predložio ovaj dnevni red u cilju saznavanja istine i omogućavanja javnosti prava da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do ponižavajućeg postupanja prema Mitropolitu Amfilohiju, a što je i konstatovala institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda. Istakao je da raspolaže određenim konkretnim saznanjima, kao i da je vrijeme da dođe do pune istine o postupanju organa vlasti u ovom slučaju, do pune istine o tome ko je i po čijem nalogu izložio ponižavajućem postupanju mitropolita Amfilohija u prostorijama CB Podgorica, ko je i po čijem nalogu više časova zadržavao Mitropolita i nakon naloga tužioca da se pusti na slobodu, te ko treba da snosi odgovornost za ovaj događaj”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore

Na kontrolno saslušanje pozvani su direktor Uprave policije i ovlašćeni predstavnici ove Uprave, predstavnici Centra bezbjednosti Podgorica, Ministarstvo unutrašnjih poslova, v.d. VDT-a i postupajući državni tužilac, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kao i predstavnici Mitropolije, kao oštećene strane u ovom slučaju.

“Bez istine nema pravde i vladavine prava, a bez pravde i vladavine prava neće ni biti prosperiteta našeg društva”, zaključile su Demokrate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest