Medojević o Spajiću: Radi ono što zna – muti, vara, laže; Na kraju će neko biti prevaren

Foto: Jutjub printskrin/ Veče Sa Ivanom Ivanovićem

Lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić nedorastao je funkciji mandatara u ovako složenom društveno-političkom trenutku punom izazova, nakon kohabitacije sa DPS-om i Milom Đukanovićem od 30.08.2020, saopštio je Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene (PzP).

„Rasulo u bezbjednosnom sektoru, odmetnuto tužilaštvo, korumpirano pravosuđe, stižu računi za Evropu sad 1, regionalne tenzije, poremećaji na tržištu energenata i hrane, bezvlašće u državi i totalni gubitak kursa u vođenju zemlje“, izjavio je Medojević.

Prema njegovim riječima, „mandatar je morao već izaći sa predlogom programa Vlade, jasnim prioritetima i sa planom rešavanja gorućih problema zemlje“.

„Da ne govorim o kreiranju nacionalnog konsenzusa i stvaranje reformske sinergije svih zdravih struktura društva u borbi protiv Đukanovićevog opasnog i bolesnog nasleđa, koje i dalje predstavlja ključni državni i bezbjednosni rizik zemlje“, rekao je Medojević, pa nastavio:

„Spajić bi to možda i uradio, kad bi znao. I kad bi bio samostalan u donošenju odluka. Međutim, dok pošalje depeše u Trebinje, pa u Trilateralu, pa u Ambasade, pa dok stignu odgovori sa instrukcijama“, kazao je prvi čovjek PzP-a.

Kako je dodao, „proces formiranja buduće Vlade biće veoma komplikovan, kao i kod svake marionetske Vlade kojom se upravlja spolja – iz tajnih centara moći.

„Spajić radi jedino ono što zna. Muti, vara, laže i maže. Na kraju će neko sigurno biti izvaran. Šibicarska politika, šibicarskog mandatara. E, na šta je ova jadna država spala!“, zaključio je Medojević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest