MODERAN EGZODUS SRBA! Janić: Pored agresivnih terorističkih napada, koriste se metode gde će se socijalno ugroziti naše stanovništvo

Foto: Jutjub printskrin/RTS Obrazovno-naučni program - Zvanični kanal

Uredba prištinske centralne banke, kojom je dinar zabranjen na Kosovu i Metohiji stupila je na snagu. Iz Prištine su pozvali Centralnu banku da dozvoli tranzitni period za građane kako bi se prilagodili novim propisima. Na ovu temu u „Info jutru“ govorili su Mihajlo Janjić iz Centra za društvenu stabilnost i Veselin Šljivčanin, pukovnik u penziji.

Ova odluka pogađa Srbe koji žive na KiM, kao i mnoge druge, uključujući Albance, Bošnjake, Gorance, Rome, odnosno sve one koji koriste dinare. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se danas u 13 časova javnosti i obavijestiti građane o najvažnijim detaljima razgovora sa predstavnicima Kvinte i EU, povodom jednostranog poteza Prištine. Da podsjetimo, Kvinta je ranije zatražila da Priština obustavi sprovođenje odluke o dinaru.

Pukovnik u penziji Veselin Šljivčanin na samom početku istakao je da je izuzetno neraspoložen i tužan dok sluša sve ovo.

Foto: Jutjub printskrin/
Jutarnji Program TV Happy

-Nisam vjerovao da će Srbi biti odvojeni od svoje matice, da im neće dati da žive. Ako je neko činio sve dobro za Evropu u svijet, to je radila Srbija. Naš predsjednik je često govorio da koliko god pokušava da sačuva mir i stabilnost i da sačuva svoj narod, oni pokušavaju da naprave nešto što je zaista presedan u međunarodnim i pravnim odnosima. Od 1991. godine oni to rade, predvođeni SAD-om. Oni ruše i razaraju sve što im smeta. Tako su uništili Jugoslaviju. Nije njima bio cilj da unište Jugoslaviju, nego da unište srpski narod koji je vjekovima živio na ovom prostoru. Oni kažu da se protive tome, da nisu za to, traže da se jednostrani potezi ne povlače. Ko je glavni faktor u EU? Njemci i Francuzi! Njemački svi rukovodioci su oduvijek prijetili da će obrisati Srbe sa karte Evrope- rekao je Šljivančanin.

Mihajlo Janjić iz Centra za društvenu stabilnost smatra da moramo jasno definisati nove odluke Prištine.

Foto: Jutjub printskrin/
novosadskatelevizija

-One imaju za cilj konačno istrjebljenje srpskog naroda. Ove mjere su moderan egzodus koji je primenila Priština. Pored agresivnih terorističkih napada, koriste se metode gdje će se socijalno ugroziti naše stanovništvo. Što se tiče Zapada, mi smo uvijek imali identične floskule. Neće Srbe zaštiti njihova floskula. Kosovo je nešto što je tetošila i odgajila Amerika, to je njihovo čedo. Njihove reakcije nikada Srbima nisu donele bezbednost. Pitanje kako će funkcionisati zdravstvo i prosvjeta, pitanje je kako će iz Srbije stizati socijalna pomoć. Sjetimo se taksi koje su kasnije povukli. One su ugrozile i srpsko i albansko stanovništvo na tim prostorima- rekao je Janjić.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest