Mugoša danas pred Disciplinskim vijećem

Foto: jutjub printskrin/Demokratska Narodna Partija

Sudija Višeg suda u Podgorici Suzana Mugoša trebalo bi da bude saslušana danas pred Disciplinskim vijećem Sudskog savjeta. Ona se tereti za teži disciplinski prekršaj zbog izjave da vjeruje da je kupljena odluka Apelacionog suda kojom je ukinuta njena osuđujuća presuda u predmetu poznatom kao državni udar.

Disciplinska tužiteljka Dijana Radulović kao kaznu je predložila da joj zarada tokom pola godine bude umanjena 30 odsto jer je javno komentarisala presudu koja nije pravosnažna.

Suzana Mugoša: I ja mislim da je presuda Apelacionog suda kupljena

Podsjećamo, u novembru prošle godine, nakon što su lideri kolacije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić i Milan Knežević kazali da je navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer učestvovao u pritiscima na sudije u slučaju “državni udar”, Mugoša je izjavila da je i sama uvjerena da je presuda Apelacionog suda kupljena.

“Saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena, zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu”, navela je, između ostalog, Mugoša u tadašnjem reagovanju.

pogeld.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest