NOVI MDEL ZA NOVO VRIJEME: NOVA i DNP hoće da ostanu zajedno

Foto: Jutjub printskrin/ Al Jazeera Balkans

Nova srpska demokratija (Nova) i Demokratska narodna partija (DNP) zasad planiraju da i nakon raspada Demokratskog fronta (DF) i predstojećih državnih izbora ostanu u savezu, čiju formu tek treba da definišu.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz tih dviju stranaka.

List je juče kontaktirao više njihovih funkcionera, ali niko nije bio raspoložen da zvanično govori o planovima nakon kraja DF-a.

Jedan od izvora “Vijesti” nezvanično je kazao da će koalicija Nove i DNP-a opstati, ali da će definitivno morati da se reformiše i prilagodi političkim okolnostima nastalim nakon potpunog razvlašćivanja Demokratske partije socijalista (DPS) i jačanja novih stranaka.

Drugi sagovornik je naveo da bi savez trebalo da dobije novo ime.

Front, koga je uz Novu i DNP činio i Pokret za promjene (PzP), prestao je u nedjelju da postoji nakon 11 godina funkcionisanja, pošto konstituenti nisu uspjeli da se dogovore o podjeli mjesta na izbornoj listi.

Lideri DF-a Andrija Mandić (Nova), Milan Knežević (DNP) i Nebojša Medojević (PzP) objavili su rastanak, saopštivši da među njima nije bilo nikakve svađe, posebno ne, kako tvrde, o podjeli kvota na listi. Medojević je u subotu rekao da je Knežević tražio da DNP ima više poslaničkih mjesta. Istakao je da mu je to bilo neprihvatljivo, i da je stoga odlučeno da se okonča postojanje DF-a, a da PzP ide samostalno na izbore zakazane za 11. jun.

Nova i DNP će na birališta s Radničkom partijom, a nosilac liste biće Knežević.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest