O NJIMA PIŠE CIJELI SVIJET: Takmičari u izležavanju Crnoj Gori oborili sve rekorde, leže mjesec dana

JutjubPrintscreen/TV Nikšić
O takmičenju ležanja u Crnoj Gori piše cijeli svijet. Blagojević kaže kako je sve krenulo od predrasuda da su Crnogorci lijeni te da vole ležati.

Već mjesec traje takmičenje u ležanju u crnogorskom selu Brezna. Još uvijek petero takmičara bori se nagradu od 1.000 evra (više od 1.950 KM) i titulu „najvećeg ljenivca“.

– Ovo je zaista nezapamćeno. Svi rekordi su davno oboreni – rekao je Mićo Blagojević, vlasnik etno sela Montenegro i idejni pokretač ovog takmičenja.

On je rekao kako se niko više ne želi predati i ko god da pobijedi to je i zaslužio.

– Ovo je puno više od takmičenja u ležanju, ovo je prava psihološka igra. Mi se trudimo da im osiguramo nabolje uslove – rekao je Blagojević dodajući kako takmičarima nose hranu i piće te da su tu i doktori koji vode računa o njihovom zdravlju.

O ovom takmičenju sada piše cijeli svijet. Blagojević kaže kako je sve krenulo od predrasuda da su Crnogorci lijeni te da vole ležati.

– Brojne su anegdote ove godine koje će se dugo prepričavati. Jedan takmičar čak nam je i smršao nekoliko kilograma iako jede i leži.

Otac jedne d‌jevojke dovezao joj je novi auto ispred ulaza u etno selo kako bi ustala i vid‌jela ga i završila takmičenje, ali ona je ipak rekla da to treba pričekati. Gorivo je poskupjelo, bolje da ostane da leži – dodaje uz osmijeh Mićo.

Takmičar Jovan Crnčanin kaže kako nema neku posebnu taktiku te da se trudi vrijeme ispuniti stvarima koje mu odgovaraju.

– Nije lako. Svi smo se složili između sebe da ni u snu ne bi dolazili da smo znali da će se ovoliko odužiti – kazao je, piše Večernji.hr.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest