ODBIJENO JEMSTVO ZA PETRA LAOVIĆA: Usvojena žalba SDT-a

Foto: Jutjub printskrin/Vijesti Online

Vijeće Višeg suda u Podgorici usvojilo je žalbu SDT-a i nije prihvatilo jemstvo od oko 6,2 miliona za Petra Lazovića.

Prethodno je Sudija za istragu Višeg suda donio rješenje kojim je usvojen predlog branioca okrivljenog Petra Lazovića advokata Nikole Martinovića u ukupnom iznosu od 6.285.300 eura, a koje se sastoji u upisu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, kao i u gotovom od 100.000 eura koje je ponudio otac okrivljenog, saopštio je Viši sud.

“Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici je u navedenom predmetu, odlučujući po žalbi SDT-a, dana 18.01.2023. godine donijelo rješenje kojim je preinačena odluka sudije za istragu ovog suda kojom je usvojen predlog za određivanje jemstva i ukidanje pritvora okrivljenom P.L., a na način što je predlog branioca okrivljenog P.L. odbijen kao neosnovan”, saopšteno je iz suda.

Odluka krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda, kako se navodi, ukinuta je odlukom Ustavnog suda Crne Gore od 02.03.2023. godine i predmet je vraćen na ponovni postupak i odlučivanje.

“U ponovnom postupku, odlučujući po žalbi SDT-a u navedenom predmetu, krivično vanraspravno vijeće ovog suda usvojilo je izjavljenu žalbu i rješenje sudije za istragu ovog suda preinačilo na način što je predlog branioca okrivljenog za ukidanje pritvora okrivljenom P.L. uz određivanje jemstva odbijen kao neosnovan, nalazeći da predmetno jemstvo ne predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje postupka”, saopšteno je iz Višeg suda.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest