Одлазећа министарка Срзентић мјесецима ћутала на ширење мржње са Градске ТВ Бастиље, а данас их брани од наводних напада!

Одлазећа министарка јавне управе дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић прокоментарисала је наводни напад на новинаре Градске телевизије који се јуче догодио у близини каменолома Платац којим управља Царевићева фирма „Царинвест“, а нападнути су наводно од представника поменуте фирме.

Одлазећа министарка Срзентић је на Тwиттеру написала да је „покушај спрјечавања новинарке Градске телевизије да сними прилог неприхватљив, а понашање представника фирме Царинвест из Будве неспорно представља притисак на представнике овог медија и намјеру да јавност информишу о стварима битним за локалну заједницу и комплетно црногорско друштво.

„Слобода медија је основ сваког здравог и демократског друштва. Медији у ЦГ морају радити слободно, а институције система су дужне да им то омогуће. Позивамо надлежне органе да хитно истраже да ли је у конкретном случају дошло до евентуалног прекршаја или кривичног дјела, и да сходно томе обезбиједе поштовање гарантованих права и принципа слободе медија.“, написала је она на Тwиттеру.

Министарка осуђује наводни напад, а не осуђује ширење националне мржње који долазе са овог емитера
Министарка Срзентић у паузи између ретвитовања објава Сање Дамјановић и посјета комитским скуповима на Цетињу, одлучила је да се промптно огласи поводом наводног напада на новинаре Градске телевизије, а ипак се као министарка ресора који је управо надлежан за ове медије, никад није осврнула на константно ширење вјерске и националне мржње која се шири са овог јавног емитера.

Тако је водитељка дневника на Градској телевизији Мирка Девић у јавности препозната као бренд Градске телевизије и “комитска Јелена Обућина“, која непрестано шири мржњу према Србима, званичној Србији и према СПЦ. Ипак, министарка медија се никад није осврнула на овакве тврдње, а сад се сјетила да брани слободу медија и слободу говора. Готово све друштвено-политичке емисије Градске ТВ Бастиље свакодневно распирују само мржњу према огромној већини грађана Црне Горе и њеним политичким представницима.

Умјесто да се као ресорна министарка позабавила дјеловањем Градске ТВ Бастиље, која је основана и финансирана новцем свих грађана Подгорице, а служи у партијске сврхе ДПС-а, чиме директно крши законе, одлазећа министарка Срзентић вјештачки прави случај тамо гдје га нема и не може бити, а по већ устаљеном обичају не улази у суштину свога посла, те оно за шта је изабрана у парламенту.

Шта ради Градска ТВ Бастиља у Будви?
Овим поводом се отварају и питања шта су тзв. новинари Градске ТВ Бастиље уопште радили у Будви, ако се зна да су основани као локална подгоричка ТВ станица, те да ли имају довољно материјала и тема које би морали да испрате у Подгорици? Попут одлазећег градоначелника Вуковића који је оптерећен дјеловањем и популарношћу Бата Царевића у Будви, тако се и Градска ТВ Бастиља бави свим осим послом за који је дебело плаћена, и то подсјећамо, новцем свих грађана Подгорице.

На срећу демократске јавности и добронамјерних грађана Подгорице, приближава се дан када ће и Вуковић и његова Градска ТВ Бастиља бити изметлани из управе Главног града, а онда ће ослобођене правосудне институције имати пуне руке посла да испитају пословање како одлазећег градоначелника тако и његове медијске пропагандне послуге у Градској ТВ.

Не сумњамо да ће грађани Подгорице знати да оцијене рад и једних и других, те да ће им задати коначан ударац и послати на друштвено-политичку маргину гдје им је одавно заслужено мјесто.

Извор: Борба

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest