Одлука Кризног штаба: Ковид пропуснице важе од 20 часова, распуст од 8. новембра

„У складу са тим проширујемо временски период за угоститељске објекте од 20 часова. С тим што ће сви ти објекти моћи да раде 24 часа“, рекла је министарка Кисић Тепавчевић

Кризни штаб за борбу са корона вирусом завршио је заседање у згради Владе Србије, прво откако су у Србији уведене ковид пропуснице за боравак у угоститељским објектима после 22 часа.

На седници Кризног штаба усвојен је предлог Тима за школе којим се предвиђа да основци и средњошколци не иду у школе од понедељка, 8. новембра до петка, 12. новембра, са викендима то је укупно девет дана, саопштило је Министарство просвете.

Министарка Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да након милиона примљених доза у нашој земљи је показано да су вакцине безбедне, и да нисмо имали ниједан тежи случај реакције на вакцинацију.

„Шта је сада суштина. Поново морамо да кажемо: „Вакцинација, вакцинација и вакцинација“. У овом моменту је 56 одсто грађана вакцинисано, али у узрасту од 18 до 40 година тек сваки четврти је вакцинисан, и ја би апеловала на све младе људе који мисле да им вирус не може ништа да свако мора да да свој допринос борби„, рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

Она каже да је увођење ковид пропусница на оним местима где се окупљају млађе особе имала значајног ефекта на повећање броја вакцинисаних.

„У складу са тим проширујемо временски период за угоститељске објекте од 20 часова. С тим што ће сви ти објекти моћи да раде 24 часа“, рекла је министарка Кисић Тепавчевић.

Министарка је појаснила да ће ковид пропуснице важити од 20 часова, па до краја радног времена одређеног угоститељског објекта.

„За очување сопственог здравља свако мора да буде заинтересован сам. Немојте само да причамо о Кризном штабу који штити људе. Ова држава је понудила здравствену негу од 24 часа сваком грађанину. У било ком моменту можете да тражите помоћ лекара. Држава је набавила вакцине, и омогућила лечење сваком пацијенту„, рекла је министарка.

Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да ће урадити све да сви они лекари који шире било какве дезинформације изгубе лиценцу.

Извор: Новости

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest