Општина Будва: Тениски турнири у Будви на програму од 30. маја до 6. јуна, односно од 6. до 12. јуна

Предсједник Општине Будва Марко Царевић данас је у свом кабинету уприличио пријем за организаторе тениских турнира који ће се одржати на теренима на Словенској плажи. Актери састанка исказали су задовољство због тога што након затишја “бијели спорт” у Будви поново доживљава експанзију, изразивши жељу да метропола црногорског туризма у наредном периоду буде препозната и као тениска дестинација.

Предсједник Царевић је истакао да је задовољан чињеницом да је тенис поново заживио у Будви. Како је казао, локална самоуправа је то препознала и радо се укључила да допринесе организацији предстојећих турнира.

“Не треба трошити ријечи колико тенис значи за промоцију дестинације и валоризацију потенцијала. Жеља нам је да се уз помоћ Тениског савеза Црне Горе тенис врати на старе стазе и да искорачимо као и друге туристичке дестинације на Медитерану. Позивамо све госте да у што већем броју буду присутни, да млади људи могу да рачунају на могућност да се баве тенисом и у Будви”, поручио је Царевић, који се посебно захвалио госту из Јерменије Гору Хазаријану, који испред организације “СпортЛАНД” учествује у реализацији предстојећих тениских такмичења у Будви.

“Ето прилике да наши пријатељи из Јерменије препознају и заволе Црну Гору и овај град. То је живот и треба се служити овим примјерима”, казао је предсједник Општине Будва, уз очекивање да ће се у Будви у будућности огранизовати и турнири вишег ранга.
Према ријечима Гора Хазаријана, велика љубав према Будви подстакла га је да са сарадницима иницира одржавање два тениска такмичења.
“Сваке године долазим у Црну Гору и свидјела ми се држава, као и сам град Будва, те смо дошли на идеју да организујемо турнир. Захваљујем се свим учесницима, а посебно предсједнику Царевићу”, казао је Хазаријан.

Предсједник Тениског савеза Димитрије Рашовић сматра да ће данашњи састанак дати одређене резултате у реализацији пројекта који треба да се организује у наредном периоду.
“Будва је увијек била отворена за спорт, а ми ћемо предузети све активности и радње да ова манифестација буде на највишем нивоу. Чињеница је да ће доћи велики број тенисера из цијелог свијета и да је новоформирани клуб у Будви већ почео прве кораке у узлазној путањи”, истакао је Рашовић.

Предсједник ТК Будва Ривијера Тино Пламенац казао је да ће турнири “Будва Опен 1” и “Будва Опен 2” окупити играче који су почетници у професионалном тенису. Очекује се долазак играча из Европе, Сјеверне и Јужне Америке.
“Ово је лијепа ствар за Будву, надам се да ће бити нешто ново, да ће да траје и да ћемо да правимо традицију, да Будва буде тениски град као што је некада била”, рекао је он и захвалио се свим субјектима који су подржали предстојеће спортске манифестације, укључујући Општину Будва, Хотелску групу “Будванска ривијера”, Јавно предузеће за управљање морским добром и Туристичку организацију општине Будва.

Захвалнице на неизмјерном доприносу развоју тениског спорта у Будви организатори су на крају састанка уручили предсједницима Царевићу и Рашовићу, као Владимиру Вањи Поповићу, савјетнику за спорт у Секретаријату за друштвене дјеланости Општине Будва.
Тениски турнири у Будви на програму су од 30. маја до 6. јуна, односно од 6. до 12. јуна.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest