POTRESNA ISPOVJEST BORIŠE SIMANIĆA: Pet dana nisam znao za sebe

Printscreen/TiTok
Srpski košarkaški reprezentativac Boriša Simanić bio je jedan od učesnika Svetskog prvenstva u Manili. Nažalost, samo do utakmice sa Južnim Sudanom kada je zadobio koban udarac po njegovo zdravlje, zbog čega je izgubio bubreg.

Od tog momenta, pa sve do posljednjeg dana boravka naše delegacije na Filipinima, Simanić je proveo u bolnici gdje je dva puta operisan, a bio je i životno ugrožen. U svojoj jedinoj izjavi od povratka sa Svjetskog prvenstva, Simanić je za Radio Beograda sve obradovao radosnim vijestima o svom trenutnom zdravstvenom stanju.

– Odlično sam. U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku – rekao je za RTS Boriša Simanić.

Naš košarkaš je otkrio da je poslao saigračima poruku odmah nakon buđenja iz anestezije.

– Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije.

Ne gubi nadu Boriša, vjeruje da će se vratiti na parkert.

– Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri mjeseca ne smem ništa da radim. Poslije toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati poslije toga – zaključio je Boriša Simanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest