Milatović sa Tajanijem: Crna Gora može da računa na Italiju

Foto: Predsjednik.me
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Italije Antoniom Tajanijem.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika, Milatović je izrazio zahvalnost za sve što je Italija uradila za Crnu Goru bilateralno i u okviru Evropske unije, na našem evropskom putu, ali i razvoju demokratskog i prosperitetnog društva u Crnoj Gori.

„Računamo na vašu snažnu podršku u budućnosti. Crna Gora je zemlja kandidat koja predvodi proces evropskih integracija i sada je trenutak koji i mi i Brisel treba da iskoristimo da taj proces dovedemo do kraja” kazao je Milatović.

Ministar Tajani istakao je da dvije zemlje veže istorija prijateljskih i dobrih odnosa.

„Računajte na mene, računajte na Italiju, računajte na Evropu. Spremni smo da vas podržimo u ostvarenju vašeg cilja – učlanjenja u Evropsku uniju i da ojačamo saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa“, poručio je potpredsjednik Tajani.

Kako navode, u posebnom fokusu razgovora bilo je jačanje ekonomske saradnje i u tom kontekstu organizacija posjete potpredsjednika Tajanija Crnoj Gori i biznis foruma na kome bi se italijanski privrednici upoznali sa mogućnostima ulaganja u našu zemlju.

„Takođe, bilo je riječi o jačanju saradnje sa Finansijskom policijom (Guardia di Finanza) koja će povećati svoje prisustvo u Crnoj Gori i pružiti neophodnu obuku za naše službenike na prestižnoj italijanskoj akademiji“, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest