PRVI MILION SKINULI PRIJE 13 GODINA? Krađa novca klijenata u CKB-u

Krađa sa računa klijenata Crnogorske komercijalne banke (CKB), u predmetu nestalih 14 miliona eura, počela je 2010. godine, a samo tokom te godine sa više računa skinuto je oko milion eura, saznaju “Vijesti”.

U toj istrazi zasada je uhapšena samo bivša službenica te finansijske institucije Daliborka Spasojević, koju sumnjiče za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje službene isprave u produženom trajanju.

Njoj je juče određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Spasojevićevu, prema informacijama “Vijesti”, sumnjiče da je falsifikovala naloge za transakcije i na taj način uzimala novac klijenata.

To je rađeno kroz servis privatnog bankarstva, s kojim je CKB počeo 2016. godine, po ugledu na svjetske bankarske standarde.

Tu je klijentima banke ponuđena opcija da preko direktnog kontakta sa privatnim bankarom, u svakom trenutku imaju na raspolaganju rukovanje finansijama – platni promet, kartice, krediti, depoziti…

Izvor “Vijesti” tvrdi da je Spasojevićeva lažirala zahtjeve klijenata i tako uzimala njihov novac… Međutim, prema istim saznanjima, istražitelji još nisu otkrili gdje su završili milioni deponenata…

Njen branilac, advokat Željko Đukanović, kazao je “Vijestima” da se Spasojevićeva branila ćutanjem i da je negirala krivicu.

”Iskoristila je zakonsko pravo i tokom saslušanja branila se ćutanjem, odnosno, nije željela da odgovara na pitanja. Određeno joj je tužilačko zadržavanje u trajanju od 72 časa, a u tom roku nadležni državni tužilac će odlučiti da li će sudiji za istragu predložiti da osumnjičenoj odredi pritvor, ili će ona biti puštena da se brani sa slobode”, rekao je.

pogled.me/vijesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest