SAOPŠTENJE ŽFK BREZNICA: Zašto se selektor nije oglasio kada je znao da je naša fudbalerka ucjenjivana

Foto: Mirko Marić/FSCG

Ženski fudbalski klub Breznica oglasio se povodom situacije vezane za trenera golmana Fuada Osmanagića i golmanke tima iz Pljevalja Svetlane Miličić. Saopštenje prenosimo u cjelosti.

„S obzirom da je Svetlana igračica našeg kluba od osnivanja kluba, znamo i tvrdimo da je uvijek davala sto posto sebe i svojih mogućnosti, kako u klubu, tako i u dresu reprezentacije. Kada nam se obratila povodom novonastalog slučaja sa trenerom reprezentacije, morali smo da reagujemo na taj način što smo joj svi pružili podršku, kako stručni štab, tako i igračice.

Fuad Osmanagić je svjesno poslao poruke koje su objavljene, jer je znao koliko će to na nju da utiče. Kao i svakoj fudbalerki, tako i njoj, poziv za reprezentaciju je za ponos i uliva samopouzdanje. Fuadu Osmanagiću ovo nije prvi put da pokušava da ugrozi ugled kako naših igračica, tako i samo ime kluba. On, kao osoba koja se nalazi u stručnom stabu jedne reprezentacije, treba da bude primjer pravog sportiste, stručnjaka.

Kada je ovaj slučaj izašao u javnost, Svetlana je dobila podršku od Centra za ženska prava, saigračica i bivših igračica, koje su svjesne šta se dešava i koliko dugo sve ovo traje.

Selektor Mirko Marić je u svojoj izjavi povodom ovog događaja izjavio da se u stručnom štabu diskutovalo na ovu temu. Zbog čega se selektor nije oglasio kada je saznao za ovo dešavanje, nego se ćutalo dok se sve nije objelodanilo. Da li bi se oglasio da je Svetlana odlučila da ćuti? Zašto selektor nije pozvao Svetlanu da joj uputi podršku ili izvinjenje, kako on kaže zbog “ishitrene reakcije” trenera golmana. Nije je pozvao da je pita šta se desilo, kako se ona osjeća?

Opet napominjemo da ovo nije prvi put da su nam se naše golmanke žale na trenera golmana reprezentacije Crne Gore i zbog toga ćemo dobro da razmislimo u budućem periodu da li će se igračice našeg kluba odazivati na pozive reprezentacije kada nisu UEFA i FIFA termini, sve dok se stručni štab ophodi i ponaša prema igračicama na ovaj način, gdje se igračice zbog ucjena osjećaju loše, uplašeno i pod stresom.

Svetlana, bravo za hrabrost. Imaš apsolutnu podršku kluba kao i uvijek“, saopšteno je iz pljevaljskog kluba.

pogled.me

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest