СДТ ће саслушати Абазовића и особе које је оптужио

Специјално државно тужилаштво размотриће да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и сваку другу особу за коју је вјероватно да има сазнања важна за поступке у току, казао је тужилац Вукас Радоњић

Специјално државно тужилаштво размотриће да у извиђају и истрази саслушају премијера Дритана Абазовића, након његових данашњих изјава којима је тешко оптужио потпредсједника Владе Рашка Коњевића и посланика Предрага Бошковића да раде на дестабилизацији државе, а под патронатом приватне компаније Бемаx.

Предсједник Владе, између осталог, рекао је да оперативни подаци говоре да је већина заплијењених цигарета власништво Бемакса или људи повезаних с њима, те да они финансирају „прљаву кампању против њега“, јер се упустио у борбу против криминала, која погађа и њих.

„У Специјалном државном тужилаштву је формирано више кривичних предмета због постојања основа или основане сумње да је на организован начин учињено кривично дјело кријумчарење, чији су предмет цигарете из Луке Бар“, саопштио је државни тужилац и портпарол у Специјалном државном тужилаштву Вукас Радоњић.

Након данашњих изјава премијера у парламенту, казао је Радоњић, специјални тужиоци и државни тужиоци упућени на рад у Специјално државно тужилаштво који поступају у тим предметима ће размотрити да у извиђају и истрази саслушају и премијера, али и сваку другу особу за коју је вјероватно да има сазнања важна за поступке у току.

„Специјално тузиластво поступа у оквиру своје стварне надлезности одредјене Законом о Специјалном дрзавном тузиластву, тако да одредјени догадјаји о којима је премијер износио своја сазнања по закону не могу бити предмет његовог интересовања,вец надлезност других дрзавних тузиластава, која су, за неке поменуте догадјаје, вец и формирали кривицне предмете, а сто је познато и јавности“, казао је Радоњић.

Извор: Вијести

One thought on “СДТ ће саслушати Абазовића и особе које је оптужио

  1. Abazovicu to su teski igraci Sdpi ce lagati i pozivati se na zakon do poslesnje ure jwr nemaju sta da izgube jer to je vrh piramide koji i ovakoni onako ne gine zatvor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest