СНП: Демократе злоупотребама у Завод за запошљавање наставиле са политиком ДПС-а!

Фото: Поглед

У СНП-у истичу да су Демократе наставиле да раде по рецепту ДПС-а, макар када је у питању расподјела програмских средстава за незапослена лица које финансира Завод за запошљавање Црне Горе, а на чијем челу је кадар те странке.

Фото: Поглед

У оквиру програма оспособљавања за рад код послодавца на предлог директора ЗЗЗЦГ који долази из редова Демократа, Управни одбор је донио одлуку 3.11.2021. године којом се од 688.632 евра одобрава 253.317 евра државним фирмама на чијем челу се налазе директори из редова ове политичке партије. Фирмама ЦЕДИС, Пошти Црне Горе, Елетропривреди Црне Горе одобрено је да се запосле 103 лица од укупно 280 незапослених. На овај начин Демократама је остављена могућност да у овим фирмама запосле 103 особе, односно лица која су чланови Демократске Црне Горе“, наводе у саопштењу.

Докле иде халапљивост и бахатост Демократа, истичу у СНП-у, када они исти који су свих ових дана оптуживали власт ДПС-а за запошљавање и постављање људи који нијесу стручни на функције, то исто сад они раде.

„Запошљавање у ЕПЦГ и ЦЕДИС-у расте као потрошња електричне енергије у зимском периоду. Више чланова породица истакнутих фунционера Демократа запослено је у овим фирмама. Ухљебење кадрова и њихових најближих присутно је и у другим државним предузећима као што су Пошта Црне Горе и Скијалишта Црне Горе. Грађанима Црне Горе мора бити коначно јасно да Демократе не могу да се помире са чињеницом да остају без свих ових привилегија, фотеља и запошљавања својих најближих. Нјихова парола на протестима је Устани и одбрани фотеље“, наглашвају у СНП-у.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest