СНП: Саопштење за јавност

СОЦИЈАЛИСТИЧКА НАРОДНА ПАРТИЈА ЦРНЕ ГОРЕ

Саопштење за јавност

(15. мај 2020. године)

Колегијум Социјалистичке народне партије Црне Горе, на челу са предсједником Владимиром Јоковићем, одржао је данас у Подгорици редовну сједницу.

Јединствен је закључак да Црна Гора пролази период дубоке кризе, коју је проузроковала и свакодневним потезима продубљује актуелна власт. Последња дешавања у вези са хапшењем владике Јоаникија и свештенства до краја су показала намјере ДПС-а да изазивањем константних сукоба и подјела покуша још једном да сачува своје фотеље и власт. Очигледно да у том правцу ни овога пута не бирају средства.

СНП још једном подвлачи да је све вријеме био и биће уз нашу цркву, Митрополију црногорско-приморску. Користимо и овај моменат да захтијевамо хитно ослобађање владике Јоаникија уз отворен позив центрима моћи да то што прије ураде, јер је очигледно да овакво судство, по налогу појединаца из ДПС-а доноси искључиво политичке одлуке. Ово посебно имајући у виду чињеницу да је црква све вријеме глас разума у Црној Гори, који позива на грађански мир и толеранцију. То је и овога пута учинила без обзира на недемократски однос режима према њој. Свима је у нашој држави јасно да они, који су утамничили нашег Владику и свештенство отворено изазивају подјеле и сукобе. То је нешто што нам никако не треба. Мир и сигурност сваког грађанина Црне Горе нема цијену.

СНП сматра да су литије показале љепше свијетло наше дрзаве, јер су грађани достојанствено и у миру послали најљепше поруке свијету, уједно шаљући поруку режиму да мора повући накарадни закон о слободи вјероисповијести.

Немири и сукоби су храна режима. Не дозволимо, поштовани грађани, да нас у ту игру увуку режимлије, јер се ближи крај тиранији и погубној владавини ДПС-а и његових сателита, уз још један позив да слиједимо упуства Епископског савјета наше цркве, који позивају на мир, достојанство, љубав и помирење.

Сједници колегијума присуствовао је и посланик СНП-а у Скупштини Црне Горе Александар Дамјановић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest