SPAJIĆ O ŠTRAJKU PROSVJETARA: Time samo gube djeca, nećemo odustati od naše ponude

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

Premijer Milojko Spajić poručio je danas da ima veliku empatiju prema nastavnicima koji, kako je kazao, drže jedan čitav sistem.

“Svjesni smo velikih odgovornosti koji prosvjetari imaju i upravo zbog toga želimo da promijenimo zakon. Od septembra možemo da garantujemo 15 odsto neto zarade i to im garantuje da će njihovi zahtjevi biti ispunjeni”, ističe Spajić.

Kazao je da mu nije jasno zbog čega sada idu u štrajk, jer “time samo gube djeca”.

“U srijedu ću da pojasnim sve što nije jasno. Rekao sam da neće biti povećanja zarada kako se to radilo u prošlosti jer je to urušilo sistem. Povećanje od septembra je nešto što definitivno možemo da uradimo”, dodao je Spajić.

U Vladi će se, kako je kazao, baviti održivim fiskalnim rješenjima.

“Postojaće novi zakon o zaradama javnih funkcionera gdje ćemo napraviti red, gdje neće biti takmičenja među sindikatima. Treba da se jedinstveno pristupi tom problemu”, dodao je premijer.

Odgovarajući na pitanje o eventualnom ulasku Bošjačke stranke u Vladu nakon rekonstrukcije odgovorio je da ne zna zbog čega bi iko bio protiv inkluzije.

“Bošnjačka stranka je najveći reprezent Bošnjaka u Crnoj Gori i vidim ih kao partnere i nekog ko je uključen u sve poluge odlučivanja”, rekao je Spajić.

Pogled/Adria/Prenijela M.O.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pin It on Pinterest